CANVIS EN EL DIAL

Laura Rosel substituirà Mònica Terribas a 'El matí de Catalunya Ràdio'

Albert Segura serà el subdirector del programa matinal de l'emissora pública

zentauroepp47222259 television especial dedicada a les dones presentada per laur200728193613

zentauroepp47222259 television especial dedicada a les dones presentada per laur200728193613

3
Es llegeix en minuts

La periodista Laura Rosel dirigirà i presentarà El matí de Catalunya Ràdio a partir del 31 d’agost, segons han confirmat aquest dimarts a l’ACN fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El responsable del programa els dos últims estius, Albert Segura, serà el subdirector de l’espai. Aquesta és l’aposta del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per a la nova etapa del programa després de la sortida de Mònica Terribas que ella mateixa va anunciar el passat 17 de juliol. El Consell de Govern de la CCMA aprovarà el dimecres 29 de juliol la proposta.

L’emissora situa l’arribada de la periodista de 40 anys al capdavant del programa matinal com la «culminació» del projecte de renovació de la graella de Catalunya Ràdio iniciat el 2016.

 Després de set temporades, Terribas va anunciar per sorpresa la seva sortida del programa tot i que encara tenia un any més de contracte. L’aposta de la direcció de l’emissora per substituir-la passa per dues veus ja conegudes pels oients de la casa. Rosel copresenta fins ara el programa Catalunya nit juntament amb Kilian Sebrià, assumint la segona hora del programa d’actualitat, mentre que Segura és la veu del programa els dies festius, i ha assumit el programa durant els dos últims estius i des del 2017 ha sigut el responsable de l’espai ‘Solidaris’.

A partir del 31 d’agost, tots dos es posaran al capdavant del programa matinal amb un equip «renovat, jove i dinàmic». En la nova etapa, el programa mantindrà el seu horari de sis del matí a una del migdia i continuarà comptant amb el concurs diari L’apocalipsi, que presenten Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee. Aquest espai ocupa l’últim tram del programa, de dotze a una del migdia.

Dilatada experiència

Laura Rosel (Sabadell, 1980) és llicenciada en periodisme per la UAB, va començar a fer ràdio a Radio Sabadell i el 2007 va fer el salt a RAC-1. En aquesta emissora, va formar part de l’equip matinal de Jordi Basté en El món a RAC-1 i va editar l’informatiu 14/15, entre altres programes.

El 2017 va fer el salt a la televisió a 8tv, amb el programa 8 al dia. Uns mesos després es va convertir en la nova presentadora del programa FAQS de TV-3, que va codirigir durant un any. El 2019 va començar a col·laborar amb el diari Ara, tasca que compaginava amb la presentació de diversos programes especials a TV-3 i la direcció de l’editorial Ara Llibres.

Notícies relacionades

Per la seva part, Albert Segura (Barcelona, 1982) és llicenciat en periodisme per l’URL i postgraduat per la UAB i l’LSE. És subdirector de l’Agència Catalana de Noticies (ACN), on va ser corresponsal a Brussel·les durant 10 anys. A més, ha sigut enviat especial per a RAC-1, 8tv i El Punt Avui, i ha col·laborat en diversos mitjans, com EL PERIÓDICO, El Mundo, El 9 Nou, RNE, France24 o TV5MONDE.

La sortida de Terribas del programa matinal va provocar que la vicepresidenta del consell de govern de la CCMA i presidenta en funcions, Núria Llorach, proposés cessar el director de l’emissora, Saül Gordillo, per «pèrdua de confiança» en la gestió de la continuïtat de la periodista al capdavant d’El matí de Catalunya Ràdio. Llorach, no obstant, va perdre la votació al no obtenir els dos terços necessaris entre els quatre membres del consell.