ELS ACTORS DE 'THE HEAD'

Un gran plató internacional

Els 10 actors principals de la sèrie d'Orange TV ambientada a l'Antàrtida parlen dels seus personatges, de la sèrie i del rodatge

zentauroepp53887098 tele the head alvaro morte200703220524

zentauroepp53887098 tele the head alvaro morte200703220524 / Jacques Mezger

5
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una de les característiques de The head, a més de la seva original història i l’impressionant plató que es va construir per reproduir l’Antàrtida, és el seu repartiment internacional. A més de l’espanyol Álvaro Morte, l’elenc el formen actors de diverses nacionalitats. Els 10 han parlat des de casa seva per videoconferència del seu personatge, del rodatge i de la sèrie.

El danès Alexandre Willaume és el Johan, el comandant d’estiu de la Polaris VI. «A l’acabar la nostra temporada, passem l’estació a l’equip d’hivern. Entre aquests hi ha la seva dona, l’Annika, que es quedarà durant sis mesos en la foscor, mentre ell se’n va a passar-s’ho bomba. Durant molt temps no ha estat en contacte amb la Polaris VI i quan torna, troba que hi ha hagut violència, molts cadàvers i es posa a intentar esbrinar què va passar i on és la seva dona, l’amor de la seva vida. És una gran història en un espai molt petit».

L’actriu danesa Laura Bach (1)  és l’Annika, una científica molt intel·ligent. «El meu personatge es troba en un camp de la ciència dominat per homes. I no pot creuar la porta per ser dona. És interessant veure els valors i l’ètica que un està disposat a comprometre per obtenir justícia. Quan el Johan busca la seva dona, va descobrint coses d’ella. I això és molt interessant, perquè, a diferència de qualsevol ‘thriller’, aquí tots arrisquen alguna cosa personal. És com una ceba que has de pelar. La sèrie planteja una qüestió molt profunda: fins on podem arribar per ocultar els nostres secrets».

L’anglès John Lynch (2) és l’Arthur, el cap de l’estació. «L’Arthur és un biòleg que ha fet un descobriment amb l’ajuda de la Laura, però això no ho vol dir. Així mateix, representa el mascle blanc, tot i que existeixen rumors en relació amb els assistents joves del laboratori. El que m’ha agradat de la història és que tothom està interconnectat, perquè no és la primera vegada que estan a l’Antàrtida junts. El passat es converteix en l’enemic i el present és un camp de batalla continu. Tot això passa per un fet que va passar en el passat. M’atreu la complexitat de la història i tot el que ha investigat Jorge Dorado, el director, sobre les condicions de l’Antàrtida. Va ser una experiència molt càlida i molt freda alhora».

L’alemany Richard Sammel (3) és l’Erik, el comandant d’hivern. «El meu personatge té una existència insignificant. Fa bé la seva feina, però té una vida molt solitària. Aquest no és un ‘thriller’ normal. És com una ceba, que només quan treus totes les capes t’adones del que passa. Però es tarda a arribar al nucli. Aquesta sèrie ha superat les meves expectatives. Hi ha professionals que em pregunten si és americana, perquè és genial».

Deu dels actors de ‘The head’ / MEDIAPRO

La sueca Sandra Andreis (4) és l’Ebba, la infermera, que té una relació amb l’Erik. «El que em va agradar de ‘The head’ és que revela la disfuncionalitat del poder al món, fins i tot a l’Antàrtida, on tots depenen de l’altre. L’Ebba ha deixat la seva família per anar a la Polaris VI. Té una relació complicada amb els seus companys i ha d’ajudar la metge a cuidar la salut de tots en un entorn perillós. Em va encantar el meu personatge per les moltes capes que té».

L’escocesa Katherine O’Donnelly (5) és la Maggie, una jove metge novella. «És una dels tres membres nous a l’estació. Acaba de llicenciar-se, és molt intel·ligent i està disposada a afrontar aquesta aventura. Tot i que se sent enlluernada, ha d’integrar-se entre els membres de l’estació. Entaula una estreta amistat amb l’Aki, que també és nou. Jo, personalment, estava molt nerviosa quan vaig arribar, perquè mai havia fet un paper protagonista, i tenir aquests actors al voltant... N’estic molt orgullosa».

L’actor i músic  japonès Tomohisa Yamashita (6) dona vida a un jove científic que tenia com a somni treballar a l’estació. El Tomo és tot un ídol al seu país, on compta amb un gran nombre de seguidors a les xarxes i triomfa amb les seves cançons. De fet, una de les que apareix a la sèrie és seva. «El meu personatge és un jove biòleg. Em van deixar escollir el nom i vaig proposar Aki, que és ‘tardor’ en japonès, perquè no fa fred ni calor. Ell és molt intel·ligent, però no el típic estudiós. És molt treballador, però té alguna cosa misteriosa».

«La sèrie es planteja una cosa profunda: fins on podem arribar per ocultar els nostres secrets»Laura Bach

Interpreta la científica Annika

L’escocès Chris Reilly (7) dona vida al Nils, tècnic de l’estació. Molt manetes, però borratxo. «Vam decidir que el Nils seria americà. I és com el personatge de Morte: molt visceral. Ha viscut l’amor, la pèrdua i la por i es refugia a l’Antàrtida. A l’estació, com que no hi ha policia, ho hem de solucionar tot sols. Com en el confinament per la Covid-19. El Nils no té res a perdre. I si no s’importa, per què li importaran els altres. M’agrada la llibertat que em van donar per crear el personatge».

L’anglès Tom Lawrence (8) és el Miles, el responsable de comunicacions de la Polaris VI i, com molts de l’equip, és un veterà. «El Miles ha passat per moltes estacions i aquesta és casa seva, més que el món exterior. I com que és el responsable de les comunicacions, també amb l’exterior, és la clau de la supervivència en un lloc tan inhòspit. Un dia passa alguna cosa, surt per solucionar el problema i... No ens imaginàvem la rellevància que tindria la sèrie per temes com la llunyania i l’aïllament, que hem viscut amb la Covid-19».

Notícies relacionades

 La nord-americana Amelia Hoy (9) és la Heather, la informàtica. «És nova i ha de demostrar molt. Per a ella això és una experiència, però no la que s’esperava. En un moment es planteja: ¿Em rendeixo o mostro força i valor? Vol sobreviure i tenir bones relacions amb els seus companys, però s’enfronta a una qüestió ètica. M’agradaria esmentar la meticulositat dels detalls. Vaig haver de saltar del túnel unes 50 vegades. Però calia fer-ho. A més, a Tenerife hem suat molt i a Islàndia vam passar un fred increïble. Vam viure una muntanya russa».

 

Temes:

Orange Sèries