Fran Perea estrena 'Kosta', un 'nordic noir' amb sabor andalús

La sèrie se centra en uns assassinats comesos a la comunitat de finlandesos de Fuengirola

La coproducció hispano-filandesa es va rodar en localitzacions de Finlàndia i la Costa del Sol

zentauroepp53872489 gente fran perea200624183216

zentauroepp53872489 gente fran perea200624183216

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una sèrie amb esperit del gènere nordic noir (nordic noirthriller com a escenari. Els protagonistes són dos joves policies espanyols i una veterana agent finlandesa que sumaran forces per investigar una sèrie d’assassinats comesos a la colònia que els seus compatriotes tenen a Fuengirola. Aquesta és l’original proposta que fKosta (The Paradise), la ficció que a Finlàndia va aconseguir excel·lents resultats d’audiència i una quota de pantalla del 40% i que estrena Orange TV dijous, 25,  al nostre país.

Dona vida al policia andalús, Andrés Villanueva, l’actor Fran Perea, que és una estrella a Finlàndia, perquè allà va arrasar la sèrie Los Serrano en la seva versió original, que ell protagonitzava. «Aquesta professió mai saps per on et sortirà», diu. L’agent, acostumat a ser exercit en un lloc tranquil com Fuengirola, es veurà assaltat per una sobrecàrrega de feina al succeir-se els crims. «Està als inferns. La vida no té sentit per a ell. I a través de la seva professió anirà veient una mica la llum», explica.

Els altres policies

Sort que compta amb l’ajuda de Luisa Salinas, una jove policia que acaba d’arribar a la localitat malaguenya, la seva primera destinació, i vol demostrar que està àmpliament preparada. La interpreta l’actriu María Romero (El olivo «M’identifico amb ella perquè aquest és el meu paper en una sèrie  de televisió i vaig de principiant. I en allò que és  autoxigent», confessa.

Un altre personatge que també tindrà la seva importància en la trama d’aquesta producció de The Mediapro Studio juntament amb la cadena pública finlandesa YLE i la productora MRP (per això es barregen el castellà, anglès i finès) és el cap de la policia, a qui dona vida l’actor Óscar Zafra (La víctima número 8  «El seu objectiu és mantenir la seguretat a Fuengirola. Però hi ha moviments apetitosos i es va passant a l’altre costat gràcies a finlandesos poderosos», explica.  També hi intervé Emilio Palacios (Brigada Costa del Sol)

Estrelles al seu país

Notícies relacionades

Quant a la part finlandesa d’aquest elenc mixt destaca Rita Havukainen, una actriu de pes al seu país, que dona vida a Hikka Mäntymäki, l’agent que arriba a la Costa del Sol i la seva vida fa un gir. La directora de la sèrie, també finlandesa, és Marja Pyykkö, guanyadora del prestigiós guardó Golden Venia, i el guionista principal Matti Laine, autor de novel·les policíaques i de sèries, que ha sigut nominat per Kosta (The Paradise) a uns premis dels països nòrdics.

Per cert, el kosta del títol és una paraula finesa que vol dir venjança, però juga amb l’evocació que fa del mar i el sol espanyols. I The Paradaise, el seu títol internacional, és perquè així consideren Fuengirola els membres de la colònia filandesa, que hi ha a Espanya i és la més gran del món fora del seu país. ¿Es mereixia o no una sèrie?