TU I JO SOM TRES

Llaç sobre Carmen Sevilla

zentauroepp53801603 television monegal200618185417

zentauroepp53801603 television monegal200618185417

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Mala cosa quan es fan programes que semblen pòstums i la persona encara és viva. Se’t queda un mal cos terrible. La decisió de fer un Lazos de sangre (TVE-1) sobre Carmen Sevilla, és a dir, un programa amb opinadors burxant sobre la seva vida, ha sigut més que discutible.

Aquesta estimada artista està ingressada en una residència amb un alzheimer profund i TVE, la gran televisió pública, hauria de reflexionar sobre el que ens ha ofert. No ha sigut un tafaneig amb pic i pala, per exemple a l’estil de Tele 5 quan projecta les seves garres tafaneres sobre alguna criatura. Això s’ha de reconèixer. Ha sigut amb cullereta fina i rasclet de cortesia. O sigui, fins i tot amb afecte. Però tafaneig, al cap i a la fi. 

La part més desagradable ha sigut quan han incidit sobre els dos avortaments que va patir. Deien que van ser provocats perquè la maternitat era un inconvenient en la seva exitosa vida d’artista. La part més divertida va ser la que va explicar Jaime Peñafiel sobre el casament amb Vicente Patuel. Allà tots es petaven de riure, i nosaltres també.

Resulta que el casament «va ser tot d’attrezzo. O sigui, amb figurants que va contractar Peñafiel, vestits de diumenge, en una finca d’Arcos de la Frontera. Fins i tot el capellà era fals, un senyor disfressat de mossèn («era el criat del ramader, que era curtet de gambals») i Peñafiel va afegir que ho va muntar així perquè ningú li rebentés l’exclusiva, per la qual havia pagat 30 milions de pessetes.

Un altre moment, aquest ja sense rialles, va ser quan Peñafiel va advertir que va convèncer Carmen que vetés el seu fill Augusto al casament perquè podria vendre l’exclusiva a una altra revista. Assenyalem que el fill no va assistir a aquests Lazos que van oficiar a TVE-1. Es degué negar a participar-hi. De manera que no sabem la seva versió sobre la seva absència al casament de la seva mare. Tampoc sabem el que en diria Carmen Sevilla, ja que pateix aquesta greu malaltia. Tot això, regirat en aquest plató de TVE, va conformar un clima que per moments semblava un tribunal fent un judici i en d’altres una oració fúnebre.

Notícies relacionades

Les pinzellades del presentador Boris Izaguirre amb les seves habituals expressions («¡Oh my God! ¡Meravellosa! ¡Divina!») intentaven acolorir el paisatge de purpurina. Al començar els Lazos va dir: «Carmen, tant de bo ens vegis aquesta nit».  Francament, espero que no els hagi vist.

 

Temes:

TVE