BOICOT DELS ABONATS

L''antitorrentisme' arriba a Filmin

La inclusió de la saga de Santiago Segura protagonitzada per l'incorrecte Torrente ha indignat els subscriptors de la plataforma, associada al cine d'autor

zentauroepp32272551 television torrente 4  lethal crisis200527173159

zentauroepp32272551 television torrente 4 lethal crisis200527173159

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez

Quan el 2014 es va estrenar ‘Torrente 5: Operación Eurovegas’, la figura de Santiago Segura Havia demostrat el seu carisma i simpatia a la petita pantalla en programes d’entreteniment massiu i s’havia convertit en el director més taquiller del cine espanyol gràcies a una saga que va arribar a obtenir 81 milions d’euros en taquilla.

Tots aquests mèrits van començar a passar a un segon pla després de l’aparició del Me Too, posant-se en evidència la fina línia que separa la sàtira que representava Torrente amb l’apologia del masclisme, el racisme i les conductes retrògrades. La seva figura es va començar a qüestionar, sobretot després de la recuperació dels extres de ‘Torrente 2: Misión en Marbella’, que incloïen proves de càsting incòmodes a algunes joves actrius. Les declaracions en què intentava defensar-se («no és el mateix ser un ‘sobón’ que un assetjador») tampoc van ajudar a netejar massa la seva imatge.

Rebuig i recolzament

Notícies relacionades

Tot aquest procés de desprestigi ha culminat amb un rebuig massiu a les xarxes socials cap a la plataforma Filmin, associada al cine d’autor, que anunciava la incorporació al seu catàleg de tota la saga ‘Torrente’. Molts usuaris hi han mostrat la seva repulsa amenaçant de retirar la subscripció i fins i tot el mateix Segura ha contestat a un dels indignats: «Potser només no veient-les ja et valdria, ¿no?».

La polèmica ha servit per posar de nou de manifest una de les controvèrsies per excel·lència dels últims temps: els límits de l’humor, la nova correcció política i la cultura de la cancel·lació. I per descomptat, la llibertat creativa per sobre de la repressió moralista. Potser per aquesta raó, també han sigut moltes les veus del món del cine, entre les quals les de Borja Cobeaga, guionista d’‘Ocho apellidos vascos’, que han defensat Torrente per sobre de l’‘estretor de mires’. Fa tan sols una setmana, Santiago Segura lamentava a través d’un tuit la divisió entre les «dues Espanyes», una cosa que es torna a posar de manifest entre els defensors i detractors del seu cèlebre personatge.

Temes:

Filmin