DUES ESTRENES

El 33 encara respira malgrat la Covid-19

TVC presenta els programes 'Correspondències' i 'Bàlsam', dos dels cinc seleccionats en la primera convocatòria del 'pitching' entre el món audiovisual

zentauroepp53538109 television  combo programa correspond ncies200526164101

zentauroepp53538109 television combo programa correspond ncies200526164101

1
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si TV-3 té difícil estrenar nous programes per la falta de producció pròpia provocada per la retallada pressupostària del Govern i la crisi de la Covid-19, que ha obligat a parar gravacions, El 33 ho té encara pitjor. Per això l’estrena aquesta setmana de Correspondències (dijous, 28, 22.35) i Bàlsam (divendres, 29, 22.10), dos programes dels cinc elegits en la primera convocatòria de pitching entre nous creadors, demostra que encara continua viu. Que, malgrat aturar-se l’activitat cultural que la nodreix, no tot són reposicions.

Dos programes molt diferents, però que tenen com a denominador comú la seva innovadora aposta. El primer, Correspondències, mostra als seus sis capítols la relació epistolar entre dues dones que reflexionen sobre què és ser dona a través de temes com la maternitat, el desig o la carrera professional.

 La producció de TVC en col·laboració amb Goroka (artífex de la bellesa plàstica del programa Crims, de TV-3) té com a protagonistes dones molt diverses. «Amigues, o que tenen afinitats similars o que s’admiren», ha explicat aquest dimarts la seva directora, Laura Tremoleda, en una roda de premsa telemàtica. L’espai intenta desmuntar clixés. «Com que és la dona que porta vel la que parla de terrorisme o que Txell Bonet és la parella de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural», ha indicat Miquel Garcia, cap de Nous Formats de TV-3.

Llibertat creativa

Precisament, és Bonet la que apareix en el programa d’estrena, conversant amb la seva amiga Victoria Szpunberg. «Sabia que hi hauria un gran grau d’intimitat», ha dit la periodista.  Mentre que la dramaturga, que ha admès sentir prejudicis al principi, ha definit el resultat com «un capítol d’una gran poesia visual i reflexions». L’escriptora i activista musulmana Miriam Hatibi, que conversa amb l’actriu feminista musulmana i influencer ha destacat, així mateix, «la llibertat» que ha sentit a l’hora de crear els continguts del seu programa. Perquè aquesta és una altra de les seves particularitats: que s’elabora a partir de la narració d’aquestes dones i de les seves pròpies imatges, captades per mòbil, súper-8 i altres formats.

Notícies relacionades

Bàlsam, per la seva banda, també es compon de sis capítols que donen a conèixer diferents tipus de música popular que mostren la diversitat existent a Catalunya. La producció de TVC en col·laboració amb Batuta Audiovisual «va més enllà de la música», segons ha explicat la seva directora i creadora, Marta Ferrer, ja que parla d’immigració, tradicions i, de forma natural, de feminisme. La mexicana Guadalupe Cano representava l’«enèrgic» spon jarocho