TU I JO SOM TRES

Segons TV-3 l''opció Torra' és la bona

lmmarco53477632 television monegal200520191007

lmmarco53477632 television monegal200520191007

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Al monestir Tot és mou (TV-3) vibraven els escolans. Es van adonar que es compleixen ara dos anys justos de l’entronització de Quim Torra. ¡Ah! Li van dedicar una peça molt bonica. Ens van ensenyar al vídeo-wall els tres presidents que podien haver sigut abans que ell, i que el pervers Estat espanyol no va permetre. Sobre la primera opció, Carles Puigdemont, ens deien que Espanya li va negar la investidura telemàtica. Home, haurien d’haver afegit que la seva condició de fugit, francament, tampoc va ajudar. La segona i la tercera opció (Jordi Sánchez i Jordi Turull) també van ser impedides al no deixar-los sortir de la presó. I finalment, sota un rètol que deia «La quarta és la bona» ens van ressaltar que Quim Torra va ser la quarta opció, i que aquesta ¡és la bona! ¡Ah! Celebrem que per fi l’encertessin del tot.

Van repassar després els objectius que Torra es va marcar al prendre possessió: motor de la República, procés constituent i restitució de les persones represaliades. I en vista que no n’ha aconseguit cap dels tres es va instal·lar una aflicció al monestir. Però de seguida van reaccionar per no desil·lusionar la parròquia i van exclamar: «¡Però queda la voluntat que ell expressava!». I van rematar afegint un altre objectiu que segons TV-3 Torra ha aconseguit plenament: «La gestió de la pandèmia ha portat bones notes i bones opinions al que ha fet el president Torra». No sé què pensaran els familiars de tants morts a les residències al veure aquesta imposició de condecoracions.

Voldria ressaltar un instant, quan parlaven que la primera opció a presidentCarles Puigdemont, no va ser possible. És discutible. Aquesta mateixa setmana Puigdemont, en una entrevista a Lamordaza.com, adverteix: «La comunicació amb Torra és diària i permanent, a primera hora del matí, amb l’equip de Torra». O sigui que potser el president és el de Waterloo, i el d’aquí compleix ordres.

Notícies relacionades

Sobre tot això TV-3 ni debat ni reflexiona, naturalment. Són temes que no convé que sàpiga la parròquia. Aquesta setmana l’exalcalde de Mataró, Manuel Mas, ha dit a Xavier Rius (E-notícies) que TV-3 no té remei i que cal privatitzar-la. Comparteixo la seva decepció. Però s’equivoca. De TV-3 només cal canviar un màxim de dues persones. La resta estan acostumades a aclimatar-se ràpidament.