una sèrie demencial

'Tiger King' es cola en una roda de premsa de Trump sobre el coronavirus

El president despatxa una inesperada pregunta sobre l'indult a Joe Exotic amb una vaga promesa que estudiarà el cas

un periodista le ha preguntado a trump hoy en una rueda de prensa sobre el coronavirus si va a perdonar la sentencia de carcel de joe exotic el prota de la docuserie del momento en netflix trump contesto que le echara un vistazo / periodico

3
Es llegeix en minuts
Carles Cols

La segona temporada de ‘Tiger King’, molt a pesar de Netflix, ja està en antena. Les sorpreses al voltant d’una de les sèries més exitoses del 2020, se succeeixen dia rere dia. L’últim episodi supera fins i tot els moments més recordats de la sèrie, per situar els profans, un vertiginós descens als Estats Sòrdids d’Amèrica a través de l’odi que es professen un col·leccionista de tigres i una tèrbola defensora dels drets dels animals. Durant una roda de premsa sobre el coronavirus, un periodista ha preguntat a Donald Trump si seria partidari de perdonar la condemna imposada a Joe Exotic, protagonista del documental, per intent d’homicidi. Doncs sí, aquesta és la commoció que ‘Tiger King’ ha causat als Estats Units. És el gran divertiment nacional. Trump, aquesta vegada hàbil, ha donat a entendre que no ha vist la sèrie ni n’ha sentit a parlar. De fet, el periodista, potser avergonyit pel que anava a plantejar, ha formulat la pregunta d’una manera tan alambinada que semblava disculpar-se per la seva gosadia. Al final, no obstant, en una frase que haurà fet les delícies dels milions de fans de ‘Tiger King’, ha passat a la següent qüestió no sense abans dir que farà un cop d’ull al cas. No només és que ‘show must go on’, és que ho fa fa sense pausa.

Joe Exotic, a la dreta, per descomptat. / NETFLIX

De nou per als profans i abans de tornar Trump. ‘Tiger King’ no és només una crònica del xoc entre el tigresc Joe Exotic i l’animalista Carole Baskin, és una desfilada de personatges excèntrics, com tret del plafó més pertorbador d’‘El jardí de les delícies’ de Hyeronimus Bosch.  Cadascun d’ells és, finalitzada la sèrie, un ‘spin off’. El primer marit del protagonista, John Finlay, es va acomiadar en l’últim capitulo en una sala de tatuatges, on un professional de l’agulla i la tinta li ocultava aquest text que en lletra gòtica i al baix ventre deia que el que hi havia uns centímetres més avall –vaja, els genitals– era propietat de Joe Exotic. Ara, en el seu compte de Facebook, no només prova d’aconseguir la seva nova fama, sinó que, sobretot, presumeix d’una nova dentadura. El consum de crac li va deixar esdentegat, que és com surt al documental.

La llista de sorpreses que han succeït després de l’èxit de ‘Tiger King’ és llarga. Joe Exotic s’ha contagiat de coronavirus a la presó. Chad Chronister, xèrif del comtat de Hillsborough (Florida) ha llançat una alerta a la recerca de noves pistes sobre la misteriosa desaparició del primer marit de Baskin, que, segons Joe Exotic, va ser ofert per ella com a dinar dels seus propis tigres, perquè ella, defensora dels grans felins, té el seu propi i rendible parc d’exhibició. Les al·ligàtors que van morir en un sospitós incendi han resultat ser part de la col·lecció privada que un dia va pertànyer a Michael Jackson. A Kelci Saffery, l’empleada que davant de les càmeres va perdre una braç en una dentada d’un tigre, cal seguir-li ara la pista amb la seva nova identitat masculina, ja que ara és un home.

Notícies relacionades

‘Tiger King’ ha desbordat qualsevol previsió de Netflix. Segur. Joe Exotic, del qual ara ha sortit a la llum fins i tot una filla d’una relació anterior, malgrat la seva contundent defensa de la poligàmia gai, ha concedit entrevistes des de la presó i es confessa notablement encantat pel reverdir de la seva fama. El clímax, clar, serà ara, quan sàpiga que es parla d’ell a la Casa Blanca, sobretot si es recorda que en un dels seus ‘més difícil encara’ va arribar a presentar-se com a candidat llibertari en les eleccions en què Trump va derrotar Hillary Clinton.

El que dèiem al principi. Trump, molt murri, ha esquivat la pregunta. El periodista ha explicat primer que un dels fills del president, tot i que de broma, ha comentat a les xarxes socials que s’adhereix a la campanya en favor del perdó. Ha aprofitat aquesta esquerda per preguntar a Trump pel cas. Aquest ha guanyat uns segons repreguntant als presents a la sala per quin motiu Joe Exotic és a la presó. Per temptativa d’assassinat, li han aclarit. De nou, ha fet servir la mateixa tècnica i ha preguntat als periodistes quina és la seva opinió. Només al final, amb menyspreu, ha dit que s’ho mirarà.