LA TORNADA DE 'LA CASA DE PAPEL'

Álvaro Morte, o la vida que va canviar per un paper

L'actor que encarna el 'Professor' se sent un privilegiat i dona gràcies a la sèrie que li ha fet de trampolí

zentauroepp49031386 spanish actors alvaro morte poses during a photocall for the200402124714

zentauroepp49031386 spanish actors alvaro morte poses during a photocall for the200402124714 / GABRIEL BOUYS

3
Es llegeix en minuts
Efe

Davant de l’arribada de la quarta temporada de ‘La casa de papel’, que s’estrena aquest divendres a Netflix, Álvaro Morte valora i reconeix que el paper del Professor li ha «canviat tremendament» la vida professional i personal i, fora d’etiquetar-lo, li ha permès tenir «sobre la taula» i aspirar a «interessants» i variats projectes.

‘La casa de papel’, a més de ser un fenomen internacional que ha aconseguit adeptes a tot el món, s’ha convertit en un trampolí per a molts dels seus actors, entre ells Álvaro Morte, que valora en una entrevista amb Efe com el seu paper del ‘Professor’ li ha canviat literalment la vida.

«A mi el ‘Professor’ m’ha donat moltes coses, moltíssimes. La meva vida ha canviat en l’àmbit laboral tremendament. Avui tinc sobre la taula moltíssims projectes molt interessants», explica Morte.

Álvaro Morte, amb Luka Peros en una imatge de la quarta temporada de ‘La casa de papel’. / NETFLIX

L’actor (Algesires, 1975), que es va convertir en el cervell de la banda d’atracadors més boja de la televisió per primera vegada el 2017, ha vist com el seu paper, contràriament a sentir que podria haver-lo encasellat, li ha obert portes i accés a persones amb qui ell «somiava treballar».

«Estic molt content que la gent, a més, pensi que no només puc fer d’aquest personatge, que tinc altres facetes que puc mostrar. El que m’ha donat el ‘Professor’ és posar la meva persona o el que jo puc aportar a sobre de la taula de cara a molta gent, gent amb qui jo somiava treballar», apunta.

El més normal del món

Morte, que arran del seu paper en la ficció creada per Álex Pina ha protagonitzat sèries tan exitoses com ‘El embarcadoro’ (2019), del mateix Pina, o pel·lícules com ‘Durante la tormenta’ (2019), dirigida per Oriol Paulo, reconeix haver experimentat un gran canvi en la seva vida personal.

«Personalment m’ha canviat la vida respecte a com m’he de relacionar amb la resta del món. En la meva vida normal jo continuo vivint a casa meva i soc el més normal del món però sí que és veritat que ara vaig a molts països a tot el món i la gent em para pel carrer per fer-se una foto», diu l’actor amb certa estupefacció i il·lusió al rostre.

El ‘Professor’, amb Tòquio (Úrsula Corberó) i Nairobi (Alba Flores). / NETFLIX

No obstant, aquest èxit i reconeixement internacional no li fan perdre focus i, com ell mateix reconeix, l’encoratgen a afrontar el seu treball a ‘La casa de papel’ amb més humilitat i posant «tota la carn a la graella». «Em sento molt orgullós que hagin comptat amb mi i no del que jo he executat. Jo intento fer-ho de la manera més humil i simplement anant tots els dies a treballar com si fos el primer», argumenta Morte.

Venjança per Berlín

Endinsant-se en la quarta temporada, l’estrena de la qual està prevista per a demà divendres i de la qual Netflix ja ha avançat el títol dels seus vuit episodis, Morte defineix l’atracament al Banc d’Espanya, des del punt de vista del ‘Professor’, com una «venjança» per la mort del seu germà Berlín i una nova oportunitat per enviar un missatge a la societat i al sistema.

«El ‘Professor’ aprofita venjar el seu germà per enviar un missatge a tota la societat que estem en un sistema absolutament podrit i corrupte i per a ell el gran fracàs seria que aquest missatge no arribés a impactar», argumenta.

Notícies relacionades

Una nova temporada, aquesta quarta, en la qual el ‘Professor’ afronta l’atracament des d’una perspectiva diferent, ja que arrenca amb el «sofriment» de pensar que Lisboa ha mort, cosa que el fa caure «directament als inferns». «Lisboa és la primera relació seriosament que té en la seva vida, però una vegada que l’ha provat ja no vol estar sol. A més, el posa en una tessitura molt complicada perquè ell no pot deixar de banda l’atracament».

Un sofriment que l’actor, no obstant, no comparteix, ja que, segons explica, més que un «repte», rodar ‘La casa de papel’ ha sigut una «satisfacció»: «A ‘La casa de papel’ ha passat una cosa molt interessant, molt maca, i és que mai ens l’hem pres com pensant ‘¡Que difícil!’ sinó com ‘¡Mare meva quina satisfacció poder enfrontar-nos a aquesta seqüència!’».