DIUMENGE, 29

Atreplayer Premium estrena la sèrie dels Javis sobre La Veneno

La ficció explica la vida i mort de Cristina Ortiz, la llenguallarga estrella de la tele que és icona LGTBI

La plataforma d'Atresmedia ofereix ara el primer capítol i els set restants s'emetran més endavant

veneno1

veneno1

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Atresplayer Premium estrena aquest diumenge, 29, el primer episodi (els altres set, alguns encara per acabar, els emetrà després de la crisi del coronavirus) de Veneno, la sèrie creada, escrita i dirigida  pels Javis (Ambrossi i Calvo), que explica la vida i mort de Cristina Ortiz, La Veneno. Considerada una de les icones LGTBI més importants d’Espanya, va assolir la popularitat a la tele dels anys 90 mostrant-se tal com era i com s’expressava: lliure, llenguallarga i divertida.

La ficció, una producció d’Atresmedia Studios i Suma Latina, amb producció associada d’Apache Films, està inspirada en les seves memòries oficials, ¡Digo! Ni puta ni santa, escrites per la periodista Valeria Vegas.

Tres actrius, tres etapes

Notícies relacionades

Donen vida a la protagonista en les diferents etapes de la seva vida Isabel Torres, Daniela Santiago i Jedet, mentre que Lola Rodríguez encarna Valeria Vegas, la jove periodista. Lola Dueñas, Goya Toledo, Ester Expósito, Elvira Mínguez, Paca La Piraña, Sophia Lamar, Mariona Terés, Lara Martorell i Mercedes León formen part, així mateix, del repartiment de la sèrie. També hi intervenen Marcos Sotkovszki, Ciro Petrone, Pepón Nieto, Jordi Vilches, Ángel Garó, Mona Martínez i Desirée Rodríguez.

La sèrie comença mostrant com la Valeria i la Cristina de nenes les anomenaven per un altre nom. La Cristina, per llavors Joselito, va haver de sobreviure a una infància violenta i cruel a l’Espanya dels anys 60. Dues dones de diferents èpoques, però que, per casualitat o per destí, acaben unides per sempre, quan la Valeria decideix escriure un llibre sobre La Veneno.