TU I JO SOM TRES

Torra, els nens, l'Exèrcit i Trump

zentauroepp52877564 monegal television200321165702

zentauroepp52877564 monegal television200321165702

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Edició especial del programa Info K: el president Quim Torra ha contestat –des de la seva reclusió al Palau per obligada quarantena– preguntes que TV-3 ha gravat a un grup de nens. El van emetre divendres abans del TN Vespre.  Vull ressaltar la pregunta d’una nena de Porqueres, la Joana, de 7 anys d’edat. «President, a l’hora de prendre decisions, a qui escoltes?».  ¡Ah! És una pregunta lluminosa. Té un doble fons interessantíssim. Despleguem el ventall de possibilitats que amaga la consulta d’aquesta nena. ¿Qui aconsella el president Torra? ¿A qui fa cas? ¿Qui l’influeix?¿Algú el condiciona o el dirigeix? Torra va contestar: «Parlo amb molta gent i prenc les decisions que crec que poden ser millors per a tothom». Va ser una resposta bonica i comprensible, però té un punt d’evasiva. No va concretar. Alguns analistes polítics diuen que moltes de les seves decisions s’originen a Waterloo. Però són analistes recargolats i malvats, sens dubte. 

Notícies relacionades

L’EXÈRCIT AL ‘TN’.– Al ‘TN Vespre’ d’aquell mateix dia van decidir fer una peça sobre la presència de l’Exèrcit a Catalunya. ¡Ah!  «¡L’exèrcit continua actuant a Catalunya!», ens deien. A mi em va semblar que hi havia un punt d’alarmisme. I després d’informar-nos que feien feines de desinfecció, afegien: «Hem vist un desplegament un mica massa espectacular per part de les forces armades. Però... ¿és realment efectiva aquesta desinfecció?». I buscant buscant van trobar un escèptic al qual li van acostar la càmera i el micro, que deia: «És força inútil». Per sort, després va sortir un moment l’alcalde d’Alcarràs, que advertia: «Tota desinfecció ¡benvinguda sigui!». Home, agraeixo a aquest alcalde el seu punt de sensatesa.  Si no arriba a ser per ell, aquest treballet de TV-3, més que un minireportatge informatiu hauria semblat una protesta contra la presència de qui ens està ajudant a eliminar el virus dels espais públics. 

TRUMP.– Excel·lent crònica de Xesco Reverter des de Washington (TN Migdia). Informava: «En totes les seves intervencions, Trump canvia el nom al Covid-19: l’anomena ‘la malaltia del virus xinès’». Aquest apel·latiu agreuja la xenofòbia i les agressions contra persones de fisonomia asiàtica».  ¡Ah! Aquesta mesquinesa de Trump, vista a través de TV-3, adquireix un sentit particular.