'REALITY' EXTREM

Els concursants de 'GH' Alemanya s'assabentaran en una gala de l'epidèmia de coronavirus

La productora del programa, que era reticent a informar els joves, cedeix després de l'enrenou a les xarxes socials

zentauroepp52825038 gente gran hermano aleman200317191104

zentauroepp52825038 gente gran hermano aleman200317191104

1
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns 16 de març, els concursants d’‘Operación Triunfo 2020’ van ser informats que es cancel·lava el programa a causa del coronavirus i les estrictes mesures de confinament que obliga. En una situació similar es

troben algunes de les últimes persones del món que no saben el que està passant i se n’assabentaran aquest dimarts a la nit. Es tracta d’un grup de 14 homes i dones, concursants de la versió alemanya del ‘reality’ Gran Hermano.

La majoria dels concursants, que viuen aïllats en una casa a Colònia, a l’oest d’Alemanya, estan tancats des del 6 de febrer, quan les notícies del nou coronavirus encara no havien arribat a Europa amb el nivell d’alarma actual. El 6 de març van entrar quatre nous concursants, just tres dies abans que Alemanya anunciés la primera mort del país pel Covid-19.

Programa en directe

Els productors del ‘reality’ es mostraven convençuts de no explicar als concursants res de la crisi pel virus de l’exterior, amb una excepció: només se’ls explicaria alguna cosa en cas que algun dels seus familiars emmalaltís, van explicar al diari ‘Suddeutsche Zeitung’. Els productors, això sí, van explicar als concursants que era molt important mantenir estrictes mesures d’higiene, tot i que sense especificar per quin motiu.

Notícies relacionades

La percepció dels productors sembla que va canviar després de l’enrenou generat a les xarxes socials, i han decidit informar els concursants del coronavirus en un episodi en directe. En el programa, aquest dimarts 17 de març, els concursants tindran l’oportunitat de fer preguntes sobre l’estat del país, i rebran missatges en forma de vídeo de part dels seus familiars.

Precedents en el ‘GH’ americà

No és la primera vegada que uns concursants aïllats de l’exterior han de rebre males notícies de tanta gravetat. Una cosa similar va passar en l’edició americana de ‘Gran Hermano’ el 2001, quan la direcció del programa va haver d’interrompre’l per informar els tres últims concursants, que es preparaven per a la final, de l’atac a les torres bessones. Tot i així, la decisió d’informar-los només es va prendre perquè un dels concursants tenia un familiar desaparegut després dels atemptats.