als 15 anys

Mor Nikita Walingwa, actriu de Disney a 'La reina de Katwe'

La noia, que havia aconseguit superar un càncer diagnosticat quan tenia 12 anys, tenia un tumor cerebral

cnn-nikita

cnn-nikita

1
Es llegeix en minuts
Efe / El Periódico

Nikita Pearl Walingwa, que va participar com a actriu secundària en la pel·lícula de Disney ‘La reina de Katwe’ (‘Queen of Katwe’, 2016), ha mort als 15 anys per un tumor cerebral, segons ha informat l’escola secundària Gayaza, a Uganda, on estudiava.

«Que et vagi bé, Nikita Pearl Waligwa. Vas ser un amor per a molts i t’hem perdut per un tumor cerebral a una edat tan tendra», deia el tuit de l’escola: «Descansa en pau». 

La noia, que havia aconseguit superar un càncer diagnosticat quan tenia 12 anys, ha mort a l’hospital de la capital ugandesa, Kampala, TMR International, a causa d’un tumor en aquesta zona afectada pel càncer.

La seva família ha explicat que estava passant per un «dolor esgotador».

Història real d’una escaquista

La jove interpretava la Gloria a la pel·lícula ‘La reina de Katwe’, un film basat en la història real de l’escaquista Phiona Mutesi, que va començar en aquest esport als 9 anys sense gairebé recolzament i va aconseguir competir en grans tornejos internacionals.

La directora de la pel·lícula, Mira Nair, ja va demanar ajuda per aconseguir diners per al seu tractament contra el càncer el 2016 i que la petita pogués ser traslladada a l’Índia.

Gloria, el seu personatge, era una amiga de la protagonista, interpretada per Madina Nalwanga, que li explica les regles dels escacs.

Dedicatòria de Lupita Nyong’o

Notícies relacionades

‘La reina de Katwe’ va comptar amb l’actuació de la keniana Lupita Nyong’o com a mare de la protagonista i del britànic David Oyelowo com professor d’escacs. Nyong’o s’ha acomiadat de la jove actriu, a qui li va dedicar un post a Instagram. 

«En la seva vida real va tenir l’enorme desafiament de combatre el càncer cerebral», diu en el seu text. «Els meus pensaments i oracions estan amb la seva família i la seva comunitat», li dedica l’actriu.

Temes:

Disney