ESTRENA DIUMENGE, 24

Amores prohibits i intriga, a 'El nudo'

El canal de pagament d'Atresmedia estrena la seva primera sèrie original, un 'thriller' que explica la història de dues parelles a les quals un accident destapa els seus secrets i mentides

ialvarez50972187 television  antena3   el nudo atresmedia   antena 3   diagon191123212133

ialvarez50972187 television antena3 el nudo atresmedia antena 3 diagon191123212133

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Atresplayer Premium, la plataforma digital d’Atresmedia, estrena aquest diumenge, 24, la seva primera sèrie original, ‘El nudo’, un ‘thriller’ amb molt embolic emocional que protagonitzen Oriol Tarrasón, Cristina Plazas, Natalia Verbeke i Miquel Fernández. La ficció, una producció d’Atresmedia i Diagonal TV, es va concebre per emetre’s a Antena 3, però un canvi de plans li ha conferit una particularitat en el panorama televisiu espanyol: és la primera vegada que una sèrie de pressupost ‘prime time’ d’una cadena en obert s’emet en exclusiva al seu canal de pagament.

‘El nudo’, que té al darrere el solvent Jordi Frades (‘Isabel’, ‘La catedral del mar’) a la direcció, presenta en els seus 13 capítols una estructura de narració que es mou entre el present i el passat per explicar la història de dues parelles les vides de les quals es creuen, cosa que donarà lloc a passions desencadenades i amors prohibits. «Bàsicament és la història de dues parelles amb una crisi existencial, que s’acaben involucrant sense voler-ho en un thriller», explica Frades. «Que siguin persones per sobre dels 40 en un univers en el qual sempre han prevalgut els més joves, no només a la tele, ho fa molt interessant», afegeix. 

Un tràgic accident

És en aquell present quan Daniel (Tarrasón, ‘Los misterios de Laura’, ‘Com si fos ahir’), un atractiu rector d’universitat procedent d’una família benestant, té un accident de cotxe i és ingressat en estat greu. La seva dona, Rebeca (Plazas, ‘Estoy vivo’, ‘Vis a vis’), una ambiciosa professora centrada en la carrera del seu marit, crida a la seva amiga Cristina (Verbeke, ‘Doctor Mateo’, ‘El caso’), una excompanya d’estudis de condició més humil, i al seu marit, Sergio (Fernández, ‘El embarcadero’, ‘Secretos de Estado’), la parella que va irrompre un dia en les seves vides.

La policia inicia una investigació que assoleix un interès més gran quan es descobreix que Daniel no viatjava sol al cotxe i que qui l’acompanyava havia desaparegut. És llavors quan surten a la llum les mentides i els secrets del passat. 

«El nudo» és un ‘thriller’ que et va enganxant, i necessites saber què va passar. Als actors ens passava quan llegíem els guions, perquè quan gravàvem, no sabíem què passaria», explica Tarrasón. «D’una banda està la intriga, i per una altra, l’aspecte emocional, que et porta a voler esbrinar què li passa a una persona que en aparença ho té tot (prestigi, diners...) per necessitar un canvi total», diu.

I el detonador és l’aparició en la seva vida d’una dona (Verbeke). «La seva ànima bessona», diu l’actor. «Però això tindrà conseqüències per als altres, tot i que no vulgui fer-los mal. I és llavorsquan afloren sentiments de culpabilitat, de responsabilitat...», assenyala.

Dos temps i mig

Notícies relacionades

A aquells dos temps, el present (quan s’inicia la investigació) i el passat (quan ocorre la relació extramatrimonial que tindrà molt a veure amb el tràgic esdeveniment), Frades hi afegeix un altre present, «un present posterior,el dels personatges testimonials, que donen el seu punt de vista del protagonistes i del que podria haver passat, i que treuen transcendència i, de vegades, aporten un toc humorístic». «És com la vida mateixa –diu Tarrasón– : tothom vol opinar de tot. Però oxigenen una mica». 

«Tot i que la sèrie són ells quatre. El que la fa interessant no és tant saber el que ha passat en aquest cotxe, que també, sinó les seqüències d’aquestes dues parelles», conclou Frades.