SEGONS 'DEADLINE'

Els creadors de 'Joc de trons' abandonen la trilogia d''Star Wars' per Netflix

«Només hi ha unes hores al dia i sentíem que no podíem fer justícia ni a 'Star Wars' ni als nostres projectes a Netflix», diuen en un comunicat

27364185 59

27364185 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El febrer del 2018, David Benioff i Dan Weiss, creadors i ‘showrunners’ (màxims responsables d’una sèrie) des del 2011 de ‘Joc de trons’ (HBO), van anunciar que s’encarregarien d’una nova saga de Star Wars posterior a la de Skywalker, els films del qual s’estrenarien a partir del 2022. Bastants mesos després, l’agost passat, la mateixa parella de guionistes va anunciar que havien arribat a un acord global amb Netflix per desenvolupar produccions audiovisuals per a la plataforma (a canvi d’un taló multimilionari de «les nou xifres», segons mitjans especialitzats). Finalment, aquest dimarts els guanyadors de l’Emmy han confirmat que aquest últim contracte els allunya del signat prèviament amb Lucasfilm.

En un comunicat, citen problemes d’agenda «plena», si bé el seu entusiasme per Star Wars continua sent «il·limitat». «Estimem ‘Star Wars’. Quan George Lucas el va construir, també ens va construir a nosaltres», diuen en la nota que recull ‘Deadline’. «Arribar a parlar sobre ‘Star Wars’ amb ell i l’equip actual va ser la il·lusió de tota una vida i sempre estarem en deute amb la saga que ho va canviar tot. Però només hi ha unes hores al dia i vam veure que no podíem fer justícia tant a ‘Star Wars’ com als nostres projectes de Netflix. Així que lamentablement ho hem de deixar», expliquen.

Notícies relacionades

La idea era que Benioff/Weiss agafessin les regnes de la pròxima trilogia galàctica, després de l’estrena de ‘The rise of Skywalker’, a finals de desembre, que és el capítol final de les cròniques de la saga de Skywalker que ha captivat els cinèfils des de 1977. 

Lucasfilm no tanca la porta

Per la seva banda, la presidenta de Lucasfilm, Kathleen Kennedy, no ha volgut tancar cap porta en la seva nota de resposta: David Benioff i Dan Weiss són uns narradors increïbles. Esperem incloure’ls en el nostre futur viatge quan puguin allunyar-se de la seva atapeïda agenda per concentrar-se en ‘Star Wars’».