TU I JO SOM TRES

Esbroncades a la Diada i a 'Masterchef'

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Hi ha tipus d’esbroncades diferents. Però totes són una forma d’agressió. En la Diada, tots els informatius de la nit del’Onze de Setembre  ens han mostrat –excepte el Telenotícies vespre–el que els ha passat a diversos reporters que cobrien l’acció dels radicals contra el Parlament de Catalunya. A la periodista de TVE Àngela García Romero i al seu càmera els han llançat objectes contundents, a més d’una bossa d’escombraries i aigua. A la reportera d’A-3 Noticias Diana Matas, iJosé Yélamo, de La Sexta, els han increpat, esbroncat i intimidat. Els crits i insults que els llançaven eren en els tres casos similars; «¡Fills de puta! ¡Fora! ¡Puta Espanya!». En els tres casos la seva tasca informativa ha sigut boicotejada. Intentaven expulsar-los del carrer i silenciar-los.Gabriel Rufiàn ha dit sobre aquests atacs: «Quatre covards molt valents davant una treballadora. Qui manipula està assegut en un despatx i no al carrer amb un micro. La barroeria no té bandera. Tot el recolzament». Celebro la valentia de Rufiàn.

Lamentablement a Catalunya és habitual, des del començament del procés, la caça al periodista que no parla a gust dels radicals.  De fet, jo crec que ni escolten la seva informació. N’hi ha prou que portin un micròfon que posi TVE, T-5, A-3 TV o La Sexta, per ser objecte de fúria, fòbia i ràbia. ¡Són espanyols, són dolents, cal expulsar-los! En els informatius de la nit també van coincidir tots els dolents«La manifestació menys nombrosa des que va començar el procés (TVE); «La Diada menys multitudinària» (T-5); «La Diada menys freqüentada» (A-3 TV); «La Diada amb la menor assistència dels últims anys» (La Sexta). Entenc el dolor dels que esperaven una assistència multimilionària. Però no comprenc que canalitzin la seva pena atacant els que simplement retraten la realitat.

Notícies relacionades

Masterchef celebrity (TVE-1) ha sigut Ana Obregón a qui han esbroncat. Objecte de burles pels seus companys concursants, el jurat l’ha rematat expulsant-la de mala manera, acusant-la de frívola, passota, inútil, inconstant. Home, que Ana Obregón no té ni idea de cuinar ha quedat clar. Ella és la primera que ho sap. Però estant en la situació anímica que està, juntament amb el seu fill, que lluita contra un càncer, la poca sensibilitat que li han demostrat ha sigut vergonyosa.