A PARTIR DE DILLUNS 2

Catalunya Ràdio inicia temporada amb una aposta pel contingut audiovisual

La cadena estrena el programa 'L'apocalipsi', porta a la seva graella diària l'espai d'iCat 'Adolescents iCat' i obre un estudi amb noves tecnologies per potenciar la ràdio visual

ialvarez49609469 barcelona 29 08 2019 tv televisi n radio foto de grupo del e190829150606

ialvarez49609469 barcelona 29 08 2019 tv televisi n radio foto de grupo del e190829150606 / Catalunya Radio

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Inici de curs a Catalunya Ràdio amb els deures fets en la seva aposta pel món audiovisual. L’emissora pública catalana estrena un estudi amb les tecnologies necessàries per potenciar la ràdio visual i proposa nous programes, com ‘L’apocalipsi’,i un relleu, gairebé un salt, generacional de la mà dels noisd’ ‘Adolescents iCat, a més de la irrupció d’un espai que reivindica el món de la dona, 'Les dones i els dies', de Montse Virgili.

Aquests espais s’afegiran a ofertes consolidades com 'El matí de Catalunya Ràdio', liderat per Mònica Terribas; ‘Catalunya migdia', amb Òscar Fernàndez i Empar Moliner; 'Estat de Gràcia', capitanejat per Roger de Gràcia, i 'Catalunya nit', amb Kilian Sebrià, que aquest any compartirà la presentació amb la periodista Laura Rosel. 

Entreteniment i món jove

'L’apocalipsi' (de dilluns a divendres, de 12.05 a 13.00) és un programa d’entreteniment que destensa l’ambient després de les sis hores d’informació, tertúlia i opinió sobre l’actualitat d’'El matí...' (dilluns a divendres, de 6.00 a 12.00). Consisteix en un concurs en el qual Elisenda Carod, acompanyada per Elisenda Pineda i Charlie Pee, posen a prova la qualitat moral d’un famós i un anònim per salvar-ne un d’ells. 

Nou estudi 2 de Catalunya Ràdio. / CATALUNYA RÀDIO

Per la seva banda, ‘Adolescents iCat’ sorgeix d’un contingut digital d’iCat que passa de ser setmanal a diari (de dilluns a divendres, a les 22.00 en aquesta plataforma) i a incorporar-se a la graella de matinada de Catalunya Ràdio (de dilluns a divendres, de 0.30 a 1.00). Liderat per Roger Carandell, acompanyat cinc joves més (Juliana Canet, Pol Gise, Grivé, Long Xue i Marta Montaner) continua amb els seus continguts adreçats a un públic juvenil, de 15 a 22 anys.

Un 'Estat' retallat

Segueix  'Estat de Gràcia' amb una quarta temporada en què, malgrat registrar les seves millors audiències en la tercera, veurà retallada la seva durada una hora. I per això ara s’emetrà de dilluns a divendres de 16.05 a 18.00 i haurà de comprimir els seus continguts, amb la qual cosa guanyarà en força i immediatesa. Aquella hora l’hi cedeix al nou 'APM?', que passarà a ser vespertí (de 18.05 a 19.00), un espai que continuarà convertint el drama de l’actualitat en comèdia.  

'Catalunya vespre' serà ara 'Catalunya nit' i de dilluns a divendres, entre les 21.00 i les 22.00 oferirà informació i anàlisi. La primera hora, la que presenta Kilian Serbià serà molt informativaRosel (que va presentar 'Preguntes freqüents' a TV-3 i ha col·laborat aquest estiu a 'El matí de Catalunya Ràdio' i a 'El suplement') s’encarregarà de la reflexió d’aquesta actualitat.

Reivindicant la dona

Notícies relacionades

A la franja del cap de setmana, la novetat és un programa reivindicatiu sobre la dona (no femení), 'Les dones i els dies (“necessari i urgent", segons la seva directora, Montse Virgili), que s’emet els dissabtes i  continuen 'El suplement', liderat per Roger Escapa, i 'La TdT', amb Ricard Torquemada i Bernat Soler, entre d’altres programes.

Quant a les novetats tecnològiques, el nou estudi 2 de Catalunya Ràdio comptarà amb quatre càmeres i la il·luminació necessària per a la realització de vídeos en dos espais diferents (taula de locutors i sofà de convidats, i l’escenari d’actuacions). L’emissora també estrena un 'skill' per sentir-la des de qualsevol dispositiu Alexa a Amazon, el canal de Telegram i ‘podcasts’ temàtics