HISTÒRICA DE TVE

Mor Mari Carmen Izquierdo, pionera del periodisme esportiu a Espanya

La periodista mor als 69 anys víctima del càncer de pàncrees que tenia

maricarmenizquierdo

maricarmenizquierdo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mari Carmen Izquierdo, pionera del periodisme esportiu espanyol, ha mort aquest dimarts a Madrid als 69 anys. El Comitè Olímpic Espanyol ha informat mitjançant un tuit de la seva mort.

Izquierdo va començar la seva activitat al diari esportiu 'As’ i un any després ingressava a Televisió Espanyola. Va ser la primera dona a informar sobre esport a la tele espanyola.

Izquierdo era també directora general del Pla ADO (Associació d’Esports Olímpics), programa per recolzar el desenvolupament i promoció dels esportistes nacionals d’alt rendiment a nivell olímpic, i presidenta de l’Associació Espanyola de la Premsa Esportiva de 1993 al 2013.

Càncer de pàncrees

La mort d’Izquierdo, considerada una de les pioneres en la informació esportiva a Espanya, ha sigut a causa del càncer de pàncrees que tenia, segons ha informat el Comitè Olímpic Espanyol (COE) en un comunicat.

Mari Carmen Izquierdo (Lerma, Burgos, 1950), es va diplomar en la carrera de Periodisme a l’Escola Oficial de Madrid el 1975. El 1970, estant en primer curs, va entrar a treballar al diari esportiu 'As’, a la plantilla del qual es va incorporar com a redactora al finalitzar els seus estudis universitaris.

L’agost de 1971 va començar a col·laborar a TVE, en la qual va passar a ser redactora el 1977. Va ser pionera a transmetre informació esportiva. Entre 1979 i 1983 es va encarregar d’aquesta informació en el telenotícies i va cobrir per a TVE els Jocs Olímpics de Moscou-80 i els Mundials de Futbol d’Espanya-82.

Presentadora d’'Estudio Estadio'

A la televisió pública va ocupar càrrecs com el de directora adjunta dels Serveis Informatius Esportius de TVE i va presentar amb Matías Prats el programa 'Estudio Estadio', del qual va ser redactora des del principi.

A l’estiu de 1987 va deixar la seva activitat a la redacció d’Esports de TVE i va passar a ser cap d’Esports de Ràdio Cadena Espanyola (RCE), i després de la desaparició de l’emissora va tornar a 'Estudio Estadio', on va ocupar el lloc d’editora adjunta.

Subdirectora d’Esports de TVE

Durant una dècada va ser subdirectora d’Esports de TVE i directora de producció executiva de Programes Esportius.

Afectada per un expedient de regulació d’ocupació (ERO) a TVE, es va prejubilar en aquest mitjà el 2009.

Des d’aleshores compartia el seu temps entre la presidència de l’AEPD, responsabilitat que va ocupar fins al 2013, i el seu càrrec com a directora general adjunta del programa de l’Associació d’Esports Olímpics.

Notícies relacionades

Després de deixar la presidència de l’AEPD va passar a dedicar-se per complet a la coordinació dels socis del Pla ADO.

Al llarg de la seva carrera, també va col·laborar amb mitjans escrits, com ara 'Marca', 'Informaciones’, 'Pueblo' i 'Gráfico Deportivo', i va ser reconeguda amb la medalla de plata de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu el 2002.