TU I JO SOM TRES

Despullem-nos que arriba la tele

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Perquè entrem en l’agost ben fresquets A-3 TV acaba d’estrenar El contenedorEl contenedor, programa que consisteix a despullar unes quantes famílies, treure’ls-ho tot, i que durant alguns dies circulin en pilotes. ¡Ah! Fer sortir la gent en pilotes –en diuen naked sessions– és una idea que als que fan televisió els emociona. El pintoresc Discovery Channel, per exemple, fa temps que fa programes així. Són reality shows, variant nudista. Recordo títols com Supervivientes al desnudoi també Aventura en pelotas, treballs que consisteixen a fer sortir en pilota picada criatures per zones selvàtiques del món i el ganxo televisiu és veure’ls submergits en plena naturalesa assilvestrada, nus completament. En realitat, anar nu en un context selvàtic no desentona. No hi ha cap animal silvestre que vagi vestit. Ni les cabres porten faldilles ni els ossos duen pantalons.

Ara, en aquest Contenedor d’A-3 TV, és diferent. Han de circular pels carrers, fer vida urbanita, i és un espectacle molt entretingut per als veïns que ho contemplen, mentre ells van tapant-se les parts com poden, amb cartrons, amb restes de bosses de plàstic. O sigui, anar nus en un context ciutadà provoca el factor vergonya. O pudor. Aquest és el tema. Et presentes a un restaurant en pilotes i és difícil que et donin taula. Una de les concursants li deia al seu nòvio mentre circulaven nus pels carrers de Sabadell: “Nosaltres ho tenim més difícil. Les noies tenim tres coses per tapar-nos; els nois només una”. Té tota la raó.

Una altra de les variants d’aquest reality és que també els deixen el pis, la vivenda, com si haguessin passat per allà els de La casa de papel, és a dir, els ho roben tot, només els deixen les parets. Això els provoca un desconcert enorme. El que els fa més mal és dormir al terra. És una constant en tots els concursants: el que més anhelen, el primer que reclamen, és el matalàs.

Notícies relacionades

El programa, potser per dissimular que es tracta d’un simple reality show, ens diu que aquesta experiència els ajudarà a valorar el que tenen i a comprendre que per ser feliç no fan falta tantes coses. Aquesta part de moralitat simplista sobreposada és el més carregós de tot. L’únic que estan desitjant els que van en pilotes és tornar a recuperar tot el que tenien. I, amb els diners que els pagui la tele, segurament comprar-se més coses.

 

Temes:

Antena 3