EL FUTUR DEL CINE I LA TV

Arriba l'actor digital

L'empresa Fxguide presenta a la Corunya intèrprets creats a partir de fotografies d'artistes reals

zentauroepp49025473 graf2725  la coru a  galicia   11 07 2019   el cofundador de190712110950

zentauroepp49025473 graf2725 la coru a galicia 11 07 2019 el cofundador de190712110950 / Cabalar

1
Es llegeix en minuts

Crear "humans digitals" que tenen moviments naturals, físicament iguals que els actors reals, que es creïn amb només introduir fotografies en un ordinador. Aquest és l’inquietant futur del cine i la televisió que ja és una realitat amb una nova tecnologia que Mike Seymour, cofundador de Fxguide, ha presentat aquest dijous, 11 de juliol a la Corunya. 

Seymour ha participat en la primera jornada de la 18a edició del Congrés Internacional Mons Digitalsque se celebra a la Corunya fins aquest dissabte i que compta amb la participació d’uns 1.500 assistents del sector professional, entre els quals hi ha responsables de Netflix i HBO.

L’expert en la investigació d’éssers humans digitals a la producció virtual ha exposat la "qualitat visual impressionant" que es pot aconseguir actualment a l’hora de crear aquests éssers, que constitueixen una nova tendència per a les produccions que marcarà el futur de la indústria del cine i la televisió.

Per crear experiències visuals en una nova dimensió, les noves tècniques 'deep learning' permeten que els ordinadors produeixin "en temps real" moviments naturals en avatars digitals, exactament iguals que els que fan els humans, però sense la necessitat d’una persona que els faci.

També ha ensenyat els errors que es poden produir a l’hora de crear cares de persones digitals i la importància de saber com les percep el cervell al veure-les a la pantalla.

Notícies relacionades

Aquesta indústria està en un punt d’inflexió, ha detallat Seymour, ja que aquestes tècniques que ja s’estan aplicant en laboratoris poden constituir el futur del cine i així ho ha mostrat amb diversos vídeosd’actors digitals interactuant, però s’hauran de saber aprofitar les oportunitats que ofereixen aquestes tecnologies.

Són tendències que constitueixen un problema ètic relacionat amb la intel·ligència artificial i hi ha la creença que aquestes eines reemplaçaran els humans, però "només les persones que no entenen l’entorn i com utilitzar-les poden ser reemplaçades", va sentenciar Seymour.

Temes:

+Digital