CAP AL NOVEMBRE

Amazon estrenarà la sèrie d'Hernán Cortés aquest any

La plataforma de televisió del gegant del comerç electrònic anuncia que la producció s'emetrà coincidint amb els 500 anys de la trobada de l'espanyol amb Moctezuma

hernan

hernan

1
Es llegeix en minuts

El 8 de novembre del 1519, el conqueridor espanyol Hernán Cortés es va reunir per primera vegada amb Moctezuma a Mèxic. I al voltant d’aquesta data, Amazo Prime Video ha anunciat que té previst estrenar la sèrie 'Hernán', superproducció de la plataforma de tele del gegant del comerç electrònic que protagonitza l’actor espanyol Óscar Jaenada.    

 La sèrie, que constarà de vuit episodis, narra l’arribada d’Hernán Cortés i les seves tropes a l’actual territori mexicà. Segons explica Amazon, la trama se centra en "la fascinant història de la conquesta de Mèxic, des de la perspectiva de cadascun dels protagonistes d’aquesta aventura: Moctezuma, el capità Pedro de Alvarado, Cristóbal de Olid, Malintzin..." A partir d’aquests personatges es descobriran "tots els angles de la polèmica figura principal: Hernán Cortés.

Amazon apunta que la sèrie s’acostarà a la conquesta "des de l’emoció i l’empatia entre els protagonistes. Cortés no es retratarà com un simple conqueridor, sinó també com un home. Un diplomàtic hàbil amb ambigüitat moral i geni militar, amb un costat bo i un altre de fosc".

El personatge principal està interpretat per Óscar Jaenada, actor català amb projecció internacional: 'Piratas del Caribe: En mareas misteriosas’, 'Luis Miguel, la serie',

'Rambo: Last Blood'... Juntament amb Jaenada destaquen l’argentí de 'Pasión de gavilanes’ Michel Brown (com el capità Alvarado), els mexicans Dagoberto Gama (Moctezuma) i Jorge Antonio Guerrero (Xiconténcatl), i els espanyols Víctor Clavijo (en el paper de capità Cristóbal de Olid), Almagro San Miguel (capità Sandoval), Ishbel Bautista (Marina / Malinche) i Aura Garrido (Doña Juana).

Notícies relacionades

‘Hernán’ està rodada en localitzacions naturals i també construïdes expressament a Mèxic i Espanya, i compta amb l’empresa d’efectes especials El Ranchito (coneguts pel seu treball a 'Joc de trons’, 'Lo imposible', 'Un monstre em ve a veure’...), al capdavant de la reconstrucció de l’espectacular Tenochtitlán, a més d’altres llocs històrics.

'Hernán' és una producció de la companyia mexicana Dopamine, en col·laboració amb l’espanyola Onza ('El ministerio del tiempo’), en la qual es reconstrueix el Mèxic conquerit pels espanyols coincidint amb l’any del seu 500è aniversari.