60è ANIVERSARI DE TVE CATALUNYA

Jordi Hurtado presenta a TVE-1 la versió catalana del 'Saber y ganar'

L'especial, que s'emet del 8 al 12 de juliol i en català, se centrarà en la cultura, la història i la geografia de Catalunya i comptarà amb concursants del territori

ialvarez47703997 jordi hurtado i sergi schaaff190707174652

ialvarez47703997 jordi hurtado i sergi schaaff190707174652

1
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

An TVE-1, en comptes de La 2, la seva cadena habitual; a les 13.00 hores (horari de desconnexió), en comptes de les 15.45, com acostuma des de fa anys,  i en català en comptes d’en castellà. Així serà l’especial 'Saber i guanyar', que s’emetrà aquesta setmana, del dilluns 8 al divendres 12 per commemorar el 60è aniversari de TVE Catalunya. 60è aniversari de TVE Catalunya

El que es manté, com els últims 22 anys (a més de Sergi Schaaff, el seu director; Juan José Cardenal i Pilar Vázquez), és el seu presentador, Jordi Hurtado, que ha rebut l’encàrrec amb il·lusió. “Ja vam fer alguna cosa en català pel 50è aniversari del centre de Sant Cugat. Però ara serà diferent: seran nou concursants que ja han estat al programa i són de Catalunya, que competiran per convertir-se divendres en el campió d’aquesta petita Lliga», explica.

Temàtica catalana

A part de l’idioma utilitzat, el català, les preguntes faran un èmfasi especial en la cultura, la història i la geografia de Catalunya, però les seccions habituals es mantindran. «Com 'Busque la palabra', un joc nou que està funcionant molt bé a 'Saber y ganar'. Tot i que aquí serà 'Tot buscant la paraula'”, diu el presentador. 

S’hi incorporaran, no obstant, algunes proves específiques, com una sobre les comarques catalanes. A més, els nou concursants, personatges tan emblemàtics per al programa com els Magnífics del 2011 Andrés Medrano i Mercè Gil i el Magnífic del 2013 Joan Escudé, oferiran una representació àmplia de la geografia catalana.

Notícies relacionades

L’estructura és la següent: cada dia competeixen tres equips formats per tres components cadascun. El que obtingui la puntuació més gran es classifica com a finalista. D’aquesta manera, quedaran tres finalistes que en els dos programes de la final es disputaran el triomf. A més, després de participar a 'Saber i guanyar', es podran reincorporar a l’edició habitualdel programa a La 2.

Davant el perill que el públic català li agafi gust a aquesta versió autòctona, Hurtado s’afanya a advertir: «Si féssim ‘Saber i guanyar’ cada dia, no tindríem vida». Queda dit.