EUROVISIÓ 2019

Miki: "La gent disfruta 'La venda', però no l'ha votat"

El cantant català diu que no es mereixien el lloc 22, però que l'experiència li ha servit molt per a la seva carrera com a músic

ialvarez48230260 fotodeldia esc101  tel aviv  israel   19 05 2019   el repres190519175248

ialvarez48230260 fotodeldia esc101 tel aviv israel 19 05 2019 el repres190519175248 / ABIR SULTAN

3
Es llegeix en minuts
CARLES SAVALLS

“Jo crec que no ens ho mereixíem, sincerament, perquè la cançó és la que més ha disfrutat la gent, la que més ha ballat i la que més ha cantat”.Així de contundent es mostrava Miki Núñez en l’Expo Tel Aviv davant de la premsa espanyola després del nou desengany eurovisiu d’aquest dissabte. No li faltava raó al triunfito: amb ‘La venda’, el públic que presenciava el xou al recinte i els mitjans acreditats que el seguien a la sala de premsa van sentir una de les pujades d’energia més grans de la vetllada.

Miki va explicar que mentre actuava veia la reacció del públic a la grada “saltant i t’animes. I he dit: ‘¡Que guai!’”. A més, quan Miki i els seus van abandonar l’escenari, tota la delegació espanyola va tenir la sensació que dissabte a la nit van fer “la millor actuació” des que van aterrar a Tel Aviv i van començar a assajar la seva posada en escena.

Mamen Márquez, directora musical, i Fokas Evangelinos, responsable escènic de l’actuació, els van rebre amb llàgrimes als ulls a la Green Room, on tots els artistes seguien en directe les incidències del xou. Els van dir que ho havien fet “perfecte”. També allà es va muntar la festa quan va arribar el torn de Miki. “Si això és el que ha passat a la Green Room, on tots estan supernerviosos pel que passarà, i estan allà ballant... ¡És meravellós!”, va exclamar.

L’última, la millor

No pensa que haver actuat justdesprés de Suïssa i Austràlia, dues de les favorites de la gala, l’hagi perjudicat:  “Quan vas a un concert, normalment ¿quina és l’última cançó? ¡El 'single'! S’ha de pensar així”. I va posar un símil gastronòmic: “Quan estàs menjant un plat de carn arrebossada amb patates fregides i t’agraden més les patates, les deixes per al final. ¡A Eurovisió ha sigut una cosa així!”.

¿Què ha fallat?: “¡No en tinc ni idea! Pel que sigui, la gent disfruta de ‘La venda’, la canta i la balla, però desprésno l’ha votat. ¡Les altres deuen ser millors!”. Malgrat tot, l’artista va dir que estar“superorgullós del treball que hem fet. Era el que volíem:  fer bé la feina”. Va dir que es queda amb això i que la seva proposta eurovisiva hagi fet disfrutar la gent. Per tot això, el triunfito va sentenciar: “¡No passa res! Nosaltres estem supercontents”. L’experiència “ha sigut increïble”. I seguidament va declarar estar molt cansat: "Em ve de gust festa, ¡em ve de gust llit!”.

La més mal valorada

Espanyava ser la més mal valorada pels jurats professionalsde tots els països participants. Tan sols va rebre 6 punts de Bielorússia i 1 de Rússia. El televot la va fer abandonar aquesta última posició momentània gràcies als 53 punts que va rebre de Portugal (12), França (7), Bèlgica (6), Suïssa, Israel (5), Xipre, Grècia (4), Holanda (3), Regne Unit, l’Azerbaidjan, Sèrbia (2) i Dinamarca (1).

La cançó favorita de Miki no era precisament la guanyadora, l’‘Arcade’ de l’holandès Duncan Laurence. Preferia el ‘Too late for love’ del suec John Lundvik, que va acabar sisena, però no li va restar mèrits al triomfador de la nit; “és perfecte vocalment. La cançó és preciosa i s’ha merescut guanyar”. No obstant, Holanda va ser la segona més votada pel públic, després de Noruega, i la tercera favorita dels jurats, darrere de Suècia i Macedònia del Nord.

Una gran experiència

Notícies relacionades

Miki assegura que l’aventura eurovisiva li ha sigut molt útil: “M’ha servit de molt per al meu futur professional com a músic. Tots els errors, els petits detalls que s’han de tenir en compte a l’hora de cantar i de fer una actuació, la tècnica vocal, tot el que ens ha ensenyat Fokas Evangelinos sobre les posades en escena, la idea que has d’omplir l’escenari...”.

I no es dona treva: liquidat el festival Miki té previst començar a treballar en la producció del seu primer 'single', el títol del qual encara no vol revelar. Ara es bolcarà en la gravació del videoclip, i després, promocionar la cançó. En l’horitzó més pròxim hi ha la producció del seu primer treball discogràfic. De moment ja té 22 temes entregats dels quals acabaran seleccionats els 12 que formaran part del seu primer disc compacte.