EN EL DESÈ ANIVERSARI

'Imprescindibles', Premi Nacional de Televisió

El programa de TVE ha sigut guardonat per «la difusió al gran públic de personalitats i autors decisius per a la història»

zentauroepp38482023 television  programa    imprescindibles  de rtve  dedica a c190508202219

zentauroepp38482023 television programa imprescindibles de rtve dedica a c190508202219

1
Es llegeix en minuts

El programa ‘Imprescindibles’,que s’emet a La 2, ha sigut guardonat aquest dimecres, 8 de maig, amb el Premi Nacional de Televisió que concedeix el Ministeri de Cultura i Esport “per la seva importància en la difusió al gran públic de personalitats i autors decisius per a la història cultural de l’Espanya recent”, segons ha informat aquest departament.

El guardó, dotat amb 30.000 euros i que li arriba quan aquest espai de la tele estatal està a punt de complir el seu desè aniversari, se li concedeix en reconeixement per la seva excel·lència quant a la utilització de tractaments i llenguatges innovadors en el mitjà televisiu, segons ha destacat el jurat.

Dirigit per Ana María Peláez, ‘Imprescindibles’ és una sèrie de documentals produïts íntegrament per la televisió pública sobre els personatges més destacats de la cultura espanyola del segle XX, i que cada setmana s’emet a La 2.

Al llarg de les seves nou temporades, algunes de les figures que han protagonitzat aquest espai han sigut l’artista Eduardo Chillida, les actrius Concha Velasco i Núria Espert, el poeta José Manuel Caballero Bonald, el músic Xavier Cugat, l’escultor Martin Chirino, l’editora Carmen Barcells, la fotògrafa Isabel Muñoz, i el cantant Camilo Sesto.

Aquest espai ha sigut distingit amb nombrosos premis internacionals com el Globus de Plata 2018 del Festival d’Hamburg, pel documental 'El extraño caso de Gonzalo Suárez', o la Medalla de bronze del Festival de Nova York 2018, pel documental 'Joaquín Sorolla: los viajes de la luz'.

Igualment, ha aconseguit el Globus d’Or del festival d’Hamburg el 2017 per 'Sinfonía de estrellas’,sobre la cuinera Carme Ruscalleda; i el Dofí d’Or 2016 a Canes per 'El arquitecto de Nueva York: Rafael Guastavino'.

Presidit per Adriana Moscoso, directora general d’Indústries Culturals i Cooperació, el jurat ha comptat com a vicepresident amb Borja Álvarez, subdirector general de Promoció d’Indústries Culturals i Mecenatge.

Notícies relacionades

Com vocals han actuat Antonia Picazo, assessora del Gabinet del Ministre de Cultura i Esport; Maria Casado, Maria Casadopresidenta de la Junta Directiva de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió; Vicente Torres, guionista, productor i especialista en Televisió; Ángel Sánchez, periodista, escriptor i crític de televisió

També han format part Victoria Prego, premiada en l’edició anterior, Margarita Ledo, catedràtica de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Santiago de Compostel·la, escriptora i especialista en estudis des de la perspectiva de gènere.

Temes:

TVE