EL 28-A A CATALUNYA

TV-3 aconsegueix majoria absoluta amb el seu 'Especial eleccions'

La cadena catalana arrasa amb la seva programació i dobla en audiència La Sexta, que va liderar la nit en el global d'Espanya

eleccions-2019-2

eleccions-2019-2

1
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna

Si bé a Catalunya ha quedat meridianament clar l’interès que han despertat aquestes eleccions generals, eleccions generals,ja que han votat més del 76% del cens (13 punts per sobre dels resultats del 2016), les audiències que ha aconseguit la televisió de la Generalitat no fan res més que confirmar aquest preocupació de la ciutadania per saber qui presidirà el Govern de l’Estat i, per tant, quin pot ser el tan preocupant futur de Catalunya. Així, i segons dades de Kantar Media, la programació especial sobre les eleccions que ha emès aquest diumenge TV-3 ha arrasat de tal manera que gairebé ha triplicat en audiència al programa ‘Al rojo vivo’ de La Sexta, que ha tornat a ser la gran vencedora en el global d’Espanya.

Tal com mostren les dades d’audiometria, el programa de TV-3 'E19: els resultats', que es va emetre diumenge de 20.52 a 22.49 hores i en què va destacar l’impactant grafisme en realitat augmentada que va utilitzar per mostrar els resultats, va aconseguir una mitjana de 1.196.000 espectadors, amb una quota del 32,9%.

Imatge de l’especial sobre les eleccions generals que va oferir aquest diumenge TV-3. / (TVC / VIDEOTAPE)

Notícies relacionades

Davant d’aquesta audiència de TV-3, digna d’un partit del Barça en la Champions, el principal rival de la tele catalana en la nit electoral, 'Al rojo vivo' de La Sexta, va aplegar 494.000 persones (14,3% de quota). Sens dubte una bona xifra, però queda lluny de la cadena autonòmica. De fet, en el global d’Espanya, l’especial que va dirigir i presentar Antonio García Ferreras (de 21.14 a 23.47 hores) va ser el líder destacat de diumenge amb una quota mitjana del 20,7% (4.044.000 teleespectadors).

L’èxit d’audiència que ha aconseguit la controvertida televisió autonòmicacatalana, acusada pelspartits constitucionalistes de ser la veu del moviment independentista, no s’ha limitat a l’especial del 'prime time' que van presentar Toni Cruanyes i Lídia Heredia: des de les 19.50 h fins a gairebé la una de la matinada d’aquest dilluns, la seva programació sobre les eleccions generals ha sigut líder d’audiència a Catalunya. Això ha permès que, en el conjunt de diumenge, la quota de TV-3 hagi sigut també espectacular: un 20,4% de 'share', xifra amb què gairebé dobla la segona cadena més vista del dia a Catalunya, La Sexta: 11,5%.