EL 'BOOM' DE LES SÈRIES

Madrid, capital europea de Netflix

La plataforma de televisió inaugura a Tres Cantos el seu primer centre de producció al continent

zentauroepp47604827 tres cantos  02 04 2019 icult en la imagen secuoya studio do190402161302

zentauroepp47604827 tres cantos 02 04 2019 icult en la imagen secuoya studio do190402161302 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna

 

 

La importància i pes que té l’immens mercat audiovisual llatinoamericà, la indubtable qualitat i èxit de les actuals sèries espanyoles i l’excel·lent ubicació geogràfica han sigut els factors determinants que han fet que Netflix hagi decidit ubicar a Madrid el seu primer centre de producció d’Europa, una espectacular i moderna seu situada a la Ciudad de la Tele, a Tres Cantos, que s’ha inaugurat oficialment aquest dijous, 4 d’abril.

L’acte de presentació d’aquest matí ha comptat amb la presència del CEO de Netflix, Reed Hastings, que ha mantingut una divertida conversa amb l’actor Álvaro Morte (protagonista del gran èxit ‘La casa de papel’). Posteriorment, Francisco Ramos, vicepresident d’originals internacionals de Netflix, ha moderat un interessant xerrada en què han participat la productora Belén Atienza (‘Lo imposible’, ‘Jurassic World: el reino caído), el director i president de l’Acadèmia del Cine Mariano Barroso i els productors i guionistes Teresa Fernández-Valdés (‘Velvet’, ‘Gran Hotel’) i Álex Pina (‘La casa de papel’, ‘El embarcadero’). 

Detall dels estudis de producció de Netflix, al campus del Grupo Secuoya, a Tres Cantos (Madrid). / DAVID CASTRO

A la Ciudad de la Tele, un campus audiovisual de 22.000 metres quadrats i on Netflix ja utilitza tres platós insonoritzats de 1.200 metres quadrats, es gestaran les pel·lícules, sèries, documentals i especials en castellà de la coneguda plataforma de televisió per ‘streaming’.  Aquest campus està gestionat pel Grupo Secuoya, que ha arribat a un acord amb Netflix per ser soci de serveis de producció per als projectes que es realitzin en aquests platós.

Presidit per Raúl Berdonés (Granada, 1978), el Grupo Secuoya, que té la concessió del canal de TDT en obert Ten, va néixer el 2008 i actualment engloba 22 societats relacionades amb el mercat audiovisual, en què treballen prop de mil professionals. Segons el seu president, és el productor audiovisual espanyol més gran de notícies, amb 90.000 peces produïdes a l’any per a informatius.

Aquesta obertura d’un centre de Netflix a Espanya permet la creació d’ocupació, directa i indirecta, de més de 13.000 persones, entre repartiment, equip i extres per cobrir les produccions originals que la plataforma té previstes.

Notícies relacionades

 “Espanya té una gran tradició en la creació de contingut innovador i estem molt entusiasmats de reforçar la nostra inversió al cor cultural de Madrid”, va explicar Erik Barmack, vicepresident de sèries Originals de Netflix, quan es va anunciar la creació del centre de producció a Madrid. Usuaris de Netflix de tot el món, des de Sant Sebastià fins a Santiago de Xile o des de Toronto fins a Tòquio, disfruten del contingut en espanyol. “L’establiment de la nostra primera central a Europa crearà noves oportunitats per a l’increïble talent a Espanya i demostrarà el nostre compromís amb la producció de contingut original a tot Europa”, va afegir.

La inauguració oficial de la seu, que se celebra a la tarda ha demostrat la gran tirada que té Netflix a Espanya, ja que ha reunit més d’un centenar de professionals del món audiovisual, entre actors, productors i directors.

Temes:

Madrid Netflix