Anar al contingut

DESPRÉS DE L'ANEURISME

Jorge Javier Vázquez: "Treballar és el que em ve menys de gust"

El presentador afirma que aprofitarà la recuperació per anar al cine, llegir i passejar amb els seus gossos

Jorge Javier Vázquez: "Treballar és el que em ve menys de gust"

Europa Press 2019

Una setmana després d’haver tingut un ictus, Jorge Javier Vázquez ho té claríssim: "La gent es pensa que estic desitjant anar a treballar, però és el que em ve menys de gust", afirma el conegut presentador català, que actualment està recuperant-se a casa seva envoltat dels seus.

Vázquez (Barcelona, 1970) va rebre l’alta hospitalària aquest divendres, 22 març, després d’estar ingressat una setmana per "un quadro d’hemorràgia subaracnoide d’origen aneurismàtic".

Passat l’ensurt inicial, el popular presentador de Tele 5 només pensa a recuperar-se i a reprendre la seva vida a poc a poc. Fins d’aquí a un mes, el presentador no tornarà a l’hospital per fer-se unes proves que marquin quan podrà reprendre la feina. Encara així, ell no està gens preocupat, ja que el que vol és estar tranquil per poder recuperar-se al 100%.

"Ara aniré al cine, que em ve de gust veure la pel·lícula d’Almodóvar; passejaré amb els gossos, ja que no puc fer esport; llegiré; aniré a exposicions...” –afirma Vázquez en declaracions recollides per Europa Press–. No em plantejo gens si torno. Si és així, bé, i si no, doncs res; l’únic que sé és que tinc temps per pensar i saber què vull fer i què no vull fer. Si quan em facin la prova no puc presentar 'Supervivientes' doncs m’hauré de quedar a casa".

Jorge Javier Vázquez no es planteja tornar abans de la final de 'GH Dúo', ja que només vol estar bé. A més, el mateix presentador confirmava que havien hagut de cancel·lar les funcions de 'Grandes éxitos’, la seva producció teatral: "Ara el que menys em plantejo és la tornada. Hem hagut de cancel·lar moltes funcions, és més complicat el teatre que un plató de televisió".

Una hemorràgia perillosa

"El principal risc que té una hemorràgia subaracnoide, que és el tipus d’ictus que va tenir Jorge Javier Vázquez, és la resagnia, que té una mortalitat d’un 50%", ha explicat el doctor Luis Ley Urzaiz, vicepresident de la Societat Espanyola de Neurocirurgia.

Eneurocirurgià assenyala que aquest tipus d’ictus hemorràgic, que "no s’inclou en el protocol d’ictus", afecta gent més jove i té un pronòstic "molt pitjorque l’ictus isquèmic, que és el més comú. "En aquest cas, es tracta d’una hemorràgia subaracnoide, és de les malalties pitjors que hi ha".

És una "malaltia devastadora", perquè, segons les dades que va facilitar a Servimedia Urzaiz, el 20% de la gent que el té es mor “immediatament”. Dels que queden, el 20% es moren en les següents 24 hores, i només entre un 20% i un 40% dels que aconsegueixen sobreviure a tot això tornen a fer la mateixa feina que feien abans", va puntualitzar.

No obstant, va explicar que en determinades circumstàncies, com en el cas de Vázquez, en què l’hemorràgia "dona pocs símptomes i es detecta molt ràpid", el pronòstic "és excel·lent".

"La sort que ha tingut Vázquez, si es pot dir sort, és que ha sigut una hemorràgia cerebral lleu –explica–. Això ha permès un diagnòstic abans que es fes pitjor. Tal com ha anat, el lògic és que es recuperi aviat i sigui del 20-40% dels pacients que tinguin un pronòstic excel·lent".