NARCOS DE MODA

'El poder del perro' salta a la televisió

El canal FX adaptarà les impactants novel·les de Don Winslow sobre el narcotràfic a Mèxic

zentauroepp31387744 madrid 07 10 2015 i cult entrevista al escritor mr don winsl180116180456

zentauroepp31387744 madrid 07 10 2015 i cult entrevista al escritor mr don winsl180116180456

2
Es llegeix en minuts

El gran èxit que ha aconseguit Netflix amb la seva sèrie 'Narcos’ha obert la veda a un nou camp d’històries violentes sobre el tràfic de drogues que tindrà continuació: la cadena nord-americana FX adaptarà per a la petita pantalla les dures i impactants novel·les de l’escriptor Don Winslow sobre la violència en els càrtels de Mèxic.

El mateix Winslow ha anunciat aquest dijous, 7 de març, el projecte a través del seu perfil oficial de Twitter: "Estic molt emocionat de compartir aquestes notícies amb vosaltres. [Els drets de] 'The border' (‘La frontera’), 'The cartel' (‘El càrtel’) i 'The power of the dog' ('El poder del perro’han sigut adquirits per FX Network per a una sèrie èpica de televisió que començarà a produir-se aviat".

Aquests tres llibres conformen una saga de Winslow sobre el narcotràfic a Mèxic i els intents de la DEA nord-americana per frenar aquestes poderoses xarxes de delinqüents.

El mitjà especialitzat 'Deadline' ha avançat que aquesta nova sèrie comptarà amb el cineasta britànic Ridley Scott com a productor executiu.

El 2015 ja es va avançar que Scott, responsable d’obres mestres del cine com 'Blade Runner' (1982), havia arribat a un acord per adaptar al cine 'El poder del perro’ i 'El cártel’  ('La frontera', que tanca la trilogia, s’acaba de publicar). No obstant, la complexitat i la densitat de les trames de Winslow van portar Scott a pensar que seria millor apostar per una sèrie millor que per una pel·lícula.

Winslow serà, a més, productor executiu d’una sèrie en la qual també hi estarà involucrat Shane Salernoun dels seus col·laboradors habituals. Tots dos ja han treballat per al mercat audiovisual: van escriure el guió de la pel·lícula ’Salvajes’ (2012), d’Oliver Stone. d’Oliver Stone. 

Salern s’encarregarà d’escriure l’episodi pilot d’aquest projecte per a la petita pantalla, que encara no té 'showrunner' (màxim responsable d’una sèrie).

"Don ha teixit magistralment la seva intricadament detallada investigació sobre els càrtels i la guerra nord-americana contra les drogues en el que està àmpliament considerat com una de les grans èpiques criminals de tots els temps", ha afirmat el conseller delegat de FX Networks i FX Productions, John Landgraf.

Notícies relacionades

"Durant molt de temps hem admirat l’excel·lència que John Landgraf i el seu equip creatiu han construït i sostingut durant molts anys a FX, i això els converteix en el perfecte soci creatiu per a nosaltres. Aquests llibres representen més de 20 anys de les nostres vides i ens importa molt com seran adaptats", van apuntar Winslow i Salern en un comunicat conjunt.

   

Temes:

Netflix Drogues