ADEU A DYLAN MCKAY

Hollywood s'acomiada de l'actor Luke Perry

Companys de les sèries 'Sensación de vivir' i 'Riverdale', a més de nombroses figures de Hollywood, han mostrat el seu dolor davant la pèrdua de l'actor

ecarrasco47170040 files  in this file photo taken on march 25  2018 actor luke190304190314

ecarrasco47170040 files in this file photo taken on march 25 2018 actor luke190304190314 / VALERIE MACON

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Companys de les sèries ‘Sensación de vivir’ i ‘Riverdale’, a més de nombroses figures de Hollywood, s’han acomiadat de Luke Perry, l’actor que va morir dilluns, 4, als 52 anys, després de patir un vessament cerebral cinc dies abans. Perry havia assolit la fama donant vida a Dylan McKay a Sensación de vivir,ficció que es va convertir en un fenomen juvenil dels anys 90.

Entre els companys d’aquesta producció que li han volgut donar el seu adeu hi ha Gabrielle Carteris, que interpretava Andrea Zuckerman, que va declarar en un comunicat: "Luke va ser una tremenda força en la vida de molts. Era una ànima molt sensible que també era amable, generosa i que va lluitar pels que tenen les de perdre. Era una veu forta i un defensor, i el tots els que el vam conèixer el trobarem molt a faltar. Ha deixat la seva marca i no l’oblidarem mai", ha afegit la intèrpret, que és, a més, la presidenta del Sindicat d’Actors dels EUA.

Perry, juntament amb alguns dels seus companys de 'Sensación de vivir' / ARXIU

Perry també ha rebut un últim adeu per part d’Ian Ziering, Steve Sanders a la sèrie. "Estimadíssim Luke, disfrutaré per sempre els afectuosos records que hem compartit durant els últims 30 anys", va escriure l’actor en un tuit. I Jennie Garth (que feia de Kelly Taylor) ha enviat a la revista People una nota. "El meu cor està trencat. Va significar tant per a tantes persones... Era una persona molt especial. Comparteixo la meva profunda tristesa amb la seva família i tots els que el van estimar. Quina terrible pèrdua", ha dit.

Un pare i un germà

Un pare i un germàL’equip de ‘Riverdale’ sèrie en la qual Perry havia recentment, també ha volgut retre homenatge a l’actor. "Et trobaré molt a faltar, Luke Perry. Envio tot el meu amor a la teva família", ha dit a Twitter l’actriu Molly Ringwald. El creador de ‘Riverdale’, Roberto Aguirre-Sacasa‘Riverdale’, ha dit de l’actor: "Va ser un pare, un germà, un amic i un mentor." "Cada nit, abans que hagués de rodar una escena, em trucava i parlàvem sobre tot. Trobaré a faltar aquestes trucades", ha dit.

En senyal de dol per la pèrdua de l’actor que donava vida al pare de l’Archie, la sèrie ha suspès el rodatge i els guionistes, productors i les companyies Warner Bros Television i The CW, totes dues involucrades en aquesta sèrie, han divulgat comunicats lamentant la seva mort.

Un tipus compromès

Notícies relacionades

Un tipus compromèsEl cineasta Joss Whedon, que va treballar amb Perry a la pel·lícula Buffy, cazavampiros), que donaria peu a l’exitosa sèrie homònima, va recordar algunes anècdotes del dia en què va conèixer l’artista i va assegurar: "Era divertit, compromès i sempre gentil". Així mateix, Charlie Sheen li va escriure: "Vas fer que cada situació fos millor". I va afegir: "La teva elegància, el teu enginy, el teu encant i el teu cor gegant van inspirar i van fascinar molts de nosaltres en incomptables ocasions i amb un aplom brillant". 

Alyssa Milano, Seth Green, Aubrey Plaza, Olivia Munn i Josh Gad van ser només altres figures del cine i la televisió que van mostrar a les xarxes socials la seva desolació per la mort de Perry. 

Temes:

Sèries