TU I JO SOM TRES

Viatge regi al Marroc, sense concertines

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

NO-DO de la monarquia (Audiencia abierta, TVE-1). Viatge al Marroc del rei Felip VI i la reina Letícia. Passeig en Mercedes pels carrers de Rabat. Del sostre descobert del vehicle, emergeixen els regis caps de Felip VI i Mohamed VI. Felip VIMohamed VIAplaudiments i crits de joia. Si a aquell moment televisiu li treus el color i poses la tele en mode blanc i negre, retrocedeixes 40 anys i t’espantes. Activitats solemnes durant el dia. Revista a les tropes marroquines. Llancers a cavall. Guàrdia mora. Si segueixes amb la tele en mode blanc i negre, segueix l’ensurt. Flors a les tombes de Mohamed V i Hassan II. Banquet a palau. Arpegis dels enviats especials televisius: «Molt bona sintonia entre les dues famílies reials /../ Trobada cordial entre els dos monarques, que es coneixen des de petits». Encantadores estampes. La cordialitat es fon amb el luxe. Reunió d’empresaris amb el rei Felip. Alegria davant la possibilitat de negoci entre els dos països: Espanya, porta d’entrada del Marroc per al comerç amb Europa, i el Marroc porta d’entrada d’Espanya per al negoci amb l’Àfrica profunda. Entre els assistents, entusiasme i alegria.

Notícies relacionades

¡Ah! Formosa visita. És portentós, les règies figures, i les seves comitives, han entrat i han sortit del Marroc i ni una navalla, ni el tall de cap concertina de les tanques que separen els dos països, els ha esquinçat ni un mil·límetre dels seus vestits. Potser per això no hi ha hagut entre els monarques cap reunió per parlar dels morts de les rutes Nador-Almeria, Tànger-Màlaga, o Nador-Motril. Ni dels 12 quilòmetres del filat de Melilla. És natural. No hi han caigut. Estaven distrets. Només hi ha hagut un apunt heterodox per part d’una de les reporteres comentaristes: «Els temes més polèmics s’han aparcat, i a Rabat es quedaven amb les imatges de la bona sintonia». Aquest comentari, francament, no sé com l’han permès en un viatge tan magnífic.

ADEU A 'NOTICAS CUATRO'.– El desmantellament informatiu de Cuatro ha conclòs. El periodista Javier Ruiz es va acomiadarJavier Ruiz (Noticias Cuatro) amb missatge directe tot i que entre línies. «La marca que va néixer amb el valor de la informació, tanca /../ Continuïn buscant la informació». O sigui, informar en aquesta empresa ja no interessa, ja no cotitza. Busquin en algun altre lloc. No aquí.