EL 2019

Pilar Rahola cobra 52.500 euros de 'Tot es mou'

El contracte per les intervencions de la coneguda periodista al magazín de TV-3 apareix al web de Transparència de la CCMA

zentauroepp41929671 monegal190217194609

zentauroepp41929671 monegal190217194609

2
Es llegeix en minuts

Televisió de Catalunya pagarà a Pilar Rahola un total de 52.500 euros per les intervencions de la tan coneguda com discutida periodista catalana al magazín diari de tarda 'Tot es mou', a TV-3. Tal com apareix al web de Transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el contracte, amb data del passat 10 de gener, té una vigència de 12 mesos i especifica que els emoluments corresponen a les seves «intervencions com a especialista en Actualitat en el programa 'Tot es Mou' durant la temporada». També s’assenyala que és un «import estimat».

Captura de la pàgina del web de Transparència de la CCMA amb el contracte de col·laboració de Pilar Rahola.

Rahola va començar a col·laborar a 'Tot es mou' quan TV-3 va estrenar aquest programa, fa ara just un any. Va debutar amb una secció fixa de dilluns a dijous, titulada 'Hola Rahola' –que és la que ha sigut renovada–, en què la periodista comenta l’actualitat de la jornada, respon les preguntes dels ciutadans i "algunes cosetes més", segons va anunciar ella mateixa a través del seu compte de Twitter. 'Hola, Rahola' s’emet cap a les 20.00 hores, just abans de l’informatiu satíric 'Està passant', de Toni Soler.

Així, i des de fa un any, Rahola és un dels rostres habituals de TV-3: de dilluns a dijous, a 'Tot es mou', i els dissabtes, a 'Preguntes freqüents'Aquesta presència constant va provocar, divendres passat, 15 de febrer, un irònic comentari des de la mateixa ERC. En la comissió de control de la CCMA al Parlament, quan el diputat republicà Ruben Wagensberg afirmava que fusionar el Canal 33 i el Súper 3 no ha servit per reforçar cap de les franges diàries ("Ni la diürna, amb el Super 3 ni la nocturna, amb el 33..."), va deixar caure: "Han de ser les dues úniques franges horàries on no surt Pilar Rahola". 

Crisi econòmica

'Tot es mou' és una producció pròpia de TV-3 que va néixer per estalviar costos, ja que la tele autonòmica estava a punt del col·lapse econòmic.  'Tot es mou' va substituir a 'Tarda oberta', programa de producció externa (Mediapro), 'Tarda oberta', Mediapropresentat per Ruth Jiménez i Vador Lladó.

Notícies relacionades

Segons van reconèixer llavors fonts de la tele, el tancament de 'Tarda oberta' era conseqüència del conflicte que manté la CCMA amb Hisenda pel concepte de devolució de l’IVA de les subvencions de la Generalitat, que implicaria la reclamació de 167 milions d’euros a la tele pública catalana. Aquesta ja va mostrar la seva disconformitat amb la mesura, per posar en perill la viabilitat de la ràdio i televisió pública.

Aquest perill, segons va dir la CCMA, "obliga a revisar els plans de producció i inversió", i que la idea per retallar despeses seria "internalitzar" els programes.

Temes:

TV-3