INFORMACIÓ POLÍTICA

TV-3 es bolcarà en el judici del procés

La tele autonòmica oferirà una cobertura sense precedents per als judicis dels polítics independentistes

zentauroepp45131097 pla mig del director de catalunya r dio  sa l gordillo  el d190118184658

zentauroepp45131097 pla mig del director de catalunya r dio sa l gordillo el d190118184658 / Marta Sierra

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

"Tots els programes" de la televisió autonòmica catalana estaran involucrats en el seguiment del judici del procés, perquè "l’esdeveniment té un gran interès informatiu", segons ha anunciatVicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya (TVC), en la seva compareixença davant la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament, aquest divendres, 18 de gener

Sanchis ha explicat que les sessions més destacades del judici es podran seguir en directe pel canal 3/24. Paral·lelament, TV-3 se centrarà en l’anàlisi i el debat, "tot i que tots els programes informatius de la cadena estaran preparats per connectar en directe, si l’actualitat ho requereix", va apuntar el directiu.

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals de la CCMA, ha afegit que la cobertura digital es difondrà en castellà, català i anglès, "per internacionalitzar la informació", i que es tindrà molt en compte el consum de notícies a través del telèfon mòbil. Gordillo va justificar aquesta cobertura a través dels 'smartphones’ perquè el judici està previst de dimarts a dijous en horari laboral. Per això preveu que el mòbil serà "el dispositiu de consulta més utilitzat".

En aquest sentit, el Departament de Mitjans Digitals està treballant en un servei de WhatsApp amb els principals titulars de la jornada, a més d’un mapa interactiu amb informació de tot el relacionat amb el judici als independentistes.

Notícies relacionades

Els representants del PSC i Catalunya en Comú Podem en la comissió han assenyalat que la cobertura del judici de l’1-O  pot obligar a canvis de programació de TV-3, pel que altres temes importants per a la ciutadania es poden quedar sense espai a la televisió pública. Sanchis ha replicat que se seguiran "criteris de neutralitat i professionalitat" i que "no es canviarà tota la graella".

Diputats del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) han posat en dubte la neutralitat de TV-3. Des de la formació taronja han criticat el seguiment de la cadena autonòmica en els esdeveniments del passat 21 de desembre, en els quals el canal "va ser altaveu de fets il·lícits protagonitzats pels CDR". Tant Sanchis com la presidenta en funcions de la CCMANúria Llorach, han defensat el rigor i la neutralitat de la cadena.