LA POLÈMICA DE 'FAQS'

Sanchis va retardar la substitució de Laura Rosel

El director de TV-3 explica que es va voler canviar a la presentadora de 'Preguntes freqüents' als dos mesos del seu debut

zentauroepp46596486 pla mitj  de sa l gordillo  vicent sanchis i n ria llorach a190118135759

zentauroepp46596486 pla mitj de sa l gordillo vicent sanchis i n ria llorach a190118135759 / Marta Sierra

2
Es llegeix en minuts

El controvertit canvi de Laura Rosel per Cristina Puig al capdavant del programa 'Preguntes freqüents' estava previst per al març del 2018, però va ser el director de TV-3, Vicent Sanchis, qui va decidir retardar-lo fins aquest mes de gener. Així ho ha explicat el mateix Sanchis aquest divendres, 18 de gener, durant la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), al Parlament.

"La decisió s’arrossega des de fa molt de temps", ha explicat el director de TV-3, que ha assenyalat que, poques setmanes després que Laura Rosel substituís el primer presentador, Ricard Ustrell (que va deixar el programa el desembre del 2017), la productora de 'Preguntes freqüents' (El Terrat) va notar "alguns problemes, deficiències i característiques que no li acabaven d’agradar".

"Vam decidir conjuntament que el canvi no es podia fer dos mesos després, sinó que els vaig demanar temps fins al desembre", ha dit  al Parlament Sanchis, que ha assenyalat que l’origen dels "problemes" estava que es buscava "un altre perfil de presentadora, no tan estrictament informatiu, sinó més obert i donant més joc".

Sanchis va matisar que la productora va plantejar "no tant deficiències, sinó característiques de Laura Rosel", que té un perfil per a unes coses més que per unes altres.

"Que un presentador doni el perfil adequat per a un programa és discutible", ha considerat Sanchis, per a qui Rosel és "una gran comunicadora, presentadora i periodista en un altre nivell de programes".

"Gairebé tots els protagonistes d’aquesta decisió ho sabien des de fa temps, i ningú se n’ha assabentat per sorpresa", ha afegit el director de TV-3, que ha aprofitat aquesta polèmica per lamentar públicament que "molta gent viu el que passa a TV-3 amb una sospita permanent de manipulació. "No hi ha cap intervenció fantasmagòrica", va afirmar.

Les explicacions de Sanchis no han convençut la majoria dels membres de la comissió de control del Parlament. Per a Ruben Wagensberg (ERC),  si les raons del canvi de presentadora eren donar un nou enfocament sobre els continguts del programa, aquest canvi "noes va acabar de veureen el primer programa amb Cristina Puig al capdavant.

Notícies relacionades

Per la seva part, Josep Riera (Junts per Catalunya) va apuntar que l’audiència que va aconseguir dissabte passat el programa amb la nova presentadora (una quota del 16,7%) va ser inferior als registres de Rosel. Per això,  Riera ha demanat a Sanchis una explicació del canvi de presentadora "convincent, per no alimentar teories de la conspiració", ja que la versió oficial de donar un toc més d’entreteniment "no sembla que justifiqui un canvi d’aquesta magnitud".

D’altra banda, Sanchis ha explicat que Rosel seguirà unida professionalment a TV-3, i ha anunciat que estarà al capdavant d’una nit temàtica de la cadena autonòmica, tot i que no ha precisat ni el tema ni la data.