FICCIÓ DE PRESTIGI

'True detective' torna a Movistar+ i HBO

Les dues plataformes estrenen a Espanya l'esperada tercera entrega de la sèrie, ara protagonitzada per Mahershala Ali

true detective 2019 5c388a27de206 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna

Després d’una primera temporada d’impacte (2014) i una segona entrega que no va poder mantenir el nivell de la primigènia (2015), la plataforma HBO ha optat per deixar ‘macerar’ sense presses la tercera ‘season’ de la sèrie ‘True detective’. I així, després de gairebé quatre anys de cultiu, aquest dilluns, 14 de gener, s’estrena  l’esperada nova trama d’aquesta prestigiosa producció, que a Espanya emeten simultàniament les plataformes HBO i Movistar+.

A més de donar més temps per elaborar la història a l’autor de la sèrie, l’escriptor Nic Pizzolatto, la nova entrega de ‘True detective’ torna als seus orígens recuperant un dels èxits de la seva primera temporada: la trama (també uns misteriosos assassinats a l’Amèrica profunda) es planteja en tres espais temporals, pels quals transiten els detectius que protagonitzen la investigació, i que es van intercalant en continus ‘flashbacks’ de 35 anys (de la dècada dels 80 a l’actualitat).  

Així, després de l’empobrida Louisiana rural de la primera temporada, i amb el parèntesi de la segona ambientada a la més luxosa Califòrnia, la sèrie reprèn l’atmosfera dels seus inicis i s’assenta als paisatges salvatges de les muntanyes Ozarks, a Arkansas. I aquesta no és una elecció a l’atzar: és on originalment Pizzolatto va voler filmar la primera temporada. Però es va optar per Louisiana per una raó crematística: els incentius fiscals. Aquests sí, la hipnòtica cançó amb què s’obria la primera entrega (‘Far From Any Road’, de The Handsome Family) no es recupera.

Un altre detall destacat d’aquesta edició de la sèrie, que consta de vuit entregues, és la presència com a protagonista d’un actor de la categoria de Mahershala Ali: guanyador d’un Oscar el 2017 pel seu treball a ‘Moonlight’, i un Globus d’Or aquest mateix any per ‘Green Boock’. Juntament amb Ali, que encarna el detectiu Wayne Hays, treballen Stephen Dorff (‘Blade’, ‘Somewhere’), com el detectiu Roland West, i Carmen Ejogo (‘Alien: Covenant’, ‘Animales fantásticos’), com la mestra Amelia Reardon.

Mahershala Ali, Carmen Ejogo i Stephen Dorff, a la presentació de ‘True detective 3’, a Los Angeles. / Gabriel Olsen

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, l’assassinat és el d’un nen de 12 anys i la seva germana de 10 a West Finger, un poble d’Arkansas. Hays és l’encarregat d’investigar aquest cas, però en l’actualitat apareix com un detectiu jubilat turmentat. Tot i que han passat més de tres dècades i ja li comença a fallar la memòria, accepta explicar la seva investigació al productor d’un documental.

Si en línies generals de la producció hi ha similituds amb la primera temporada, en el guió també són evidents. Ja en el primer episodi Hays descobreix uns ninots de vudú al bosc que recorden les escultures de fusta de la primera entrega i que tant van ajudar a crear un ambient gairebé sobrenatural. Ara només fa falta veure-la perquè l’audiència, que sempre té l’última paraula, doni la seva opinió: ¿És tan bona com la primera. o només és una còpia?