VISITA AL RODATGE

Una família boja i un xalet al Vallès

Les noves incorporacions a 'Benvinguts a la família', Santi Millán i Paula Malia, juntament amb Melanie Olivares, Yolanda Ramos i Miquel Fernández, entre d'altres, expliquen, entre gravació i gravació, com serà la segona temporada

zentauroepp46087868 television  programa benvinguts a la fam lia  foto  domenec 181205192522

zentauroepp46087868 television programa benvinguts a la fam lia foto domenec 181205192522 / Domenec Fernandez

4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Victòria (Yolanda Ramos), l’Àngela (Melanie Olivares), el Nando (Ivan Massagué) i el David (Liti Séne) intenten tafanejar per una finestra el que passa a l’interior de la casa, al costat de la famosa piscina on va flotar un famós cadàver. La primera els demana que la pugin fent un com “butaqueta de la reina” per veure el que passa, però en aquell moment surten els espiats: El Fran (Nao Albet) i la Paula (Elisabet Casanovas).La noia s’altera encara més al veure el grup en actitud de processó de Setmana Santa, amb una verge molt peculiar, i marxa irada. Al David li diuen que vagi a buscar-la. El Nando li dona un clatellot, perquè s’afanyi.

Però alguna cosa falla. Es repeteix l’escena: grup tafanejant, “butaqueta de la reina”, enxampats per la noia i clatellot al David/Sené. Aquesta vegada ha sigut sonora. I dolorosa, es veu, perquè quan surt de pla, l’actor es frega la zona i la resta de l’equip s’interessa pel seu clatell. Alguna cosa falla de nou. Es repeteix l’escena. Però a Yolanda Ramos li entra un atac de riure incontrolable i la realitzadora decideix no continuar. Encara rai: no hi ha tercer clatellot. El clatell de Séne de segur que ho agraeix.

La descrita és una de les escenes que es van gravar a finals de novembre per a la segona temporada de la sèrie de  per a la segona temporada de la sèrieBenvinguts a la família, que des de fa més de dos mesos s’està rodant en un bonic xalet del Vallés. Tretze nous capítols que comptaran amb la incorporació de Santi Millán, en el paper del Manu el pare absent, una figura intangent, però tan omnipresent en la primera temporada com el cadàver del pare i avi de la singular família protagonista. “El Manu torna després de 10 anys amb bona voluntat, per aportar una solució, però només porta complicacions”, admet l’actor.

Humor i embolic

Les trames dels nous 13 capítols d’aquesta sèrie creada per Pau Freixas i Ivan Mercadé (Polseres vermelles, Cites, Sé quién eres), i dirigida per Paco Caballero, Alejandro Marzoa i Marc Crehuet prometen humor absurd i embolic. “Crec que doblen en humor i peripècia a les de la primera", assegura Lluís Villanueva, que s’ha tornat a colcar el bigoti de l’advocat Raül Dorado. Ho reafirma Paula Malia, una altra de les incorporacions. Ella dona vida a la Teresa, la filla d’una família connectada amb l’hampa, que vindrà "perseguint directament el Manu, perquè tenen una relació de parella" i posarà de nou damunt davall una família desestructurada que acabava de sortir d’un gran embolic. "El ritme serà molt trepidant", diu.

A Millán li feia una especial il·lusió fer una sèrie: "Ja van contactar amb mi per a la primera temporada i jo estava encantat, perquè em feia molta il·lusió tornar a TV-3 fent ficció.  És que, traient les Teresinas, amb La Cubana, sempre havia fet entreteniment: La cosa nostra, Una altra cosa, La Boqueria, El mur... I m’ho estic passant molt bé. A més, treballar al costat de casa és un luxe".

Dues mares de pes

Miquel Fernández, que encarna el policia Miquel, apareix menys que en la primera temporada. "Però, quan ho fa, és molt contundent i arrasa", explica l’actor. Betsy Túrnez, continua donant vida a l’Adela, una dona obsessionada pels temes policíacs: "Una petita trama fa que pugui viure-ho a fons". Francesc Ferrer, que fa de la seva soferta parella, du: "Al Pere, l’Adela el tracta encara pitjor que en la primera temporada. Hi haurà crisi", revela.

Segons Melanie Olivares, la protagonista, el paper de Yolanda Ramos, l’altra, agafa "molt pes". "Hi ha la mateixa evolució que en la vida, hi ha un gir total. És el mateix que si fóssim vius de veritat", diu Ramos amb la seva peculiar manera de parlar. Olivares continua ficada en el seu paper de mare lluitadora: "L’Àngela, pels seus fills, mata. Com Belén Esteban", afirma. I afegeix: "La tornada del Manu la descol·locarà". "Li ve un tsunami tan guai...", afegeix Ramos.

La difusió de Netflix

Notícies relacionades

Els actors valoren molt que Netflix hagi adquirit els drets de la sèrie: "És meravellós que un producte d’un país tan petit sigui en la graella mundial ", diu Villanueva. "I més encara quan Netflix pagui els drets d’imatge als actors", ironitza. "Ens falta això, però ara per ara ens obre portes i ens dona feina", assegura. "I ajuda la producció", afegeix Millán. "Un ingrés extra repercuteix en la qualitat".

"Conec gent que està aprenent català gràcies a la sèrie. Al Brasil, a Veneçuela. És un avantatge per a la difusió del producte", afirma punta Miquel Fernández. "I a Madrid molta gent ha vist la sèrie en català", afegeix Túrnez. Ivan Mercadé, productor executiu, recorda: "Sempre fem sèries per projectar-les al món. Sempre és un estímul que arribi a com més gent millor. Quan veus un tuit escrit en caràcters coreans que posa Benvinguts a la família et fa molta il·lusió", confessa.

Temes:

Sèries TV-3