més que un xou

Polèmica per cantar en català a 'Operación Triunfo'

Crítiques a les xarxes per l'anunci que Miki interpretarà 'Una lluna a l'aigua', de Txarango

zentauroepp45032843 ot miki terrassa181116110800

zentauroepp45032843 ot miki terrassa181116110800

1
Es llegeix en minuts

Després de deu edicions d’un programa creat per la productora catalana Gestmusic (liderada pels 'extrincos' Toni Cruz i Josep Maria Mainat), actualment dirigit per un altre català (Tinet Rubira), Tinet Rubirai que es realitza des de Barcelona, el popular concurs de TVE 'Operación Triunfo' inclourà per fi a les seves gales setmanals una cançó en català. Però la sorpresa que pot generar que fins ara no hi hagi hagut cap interpretació en aquesta llengua queda eclipsada per la furibunda reacció d’alguns seguidors del xou, que s’han queixat a les xarxes d’aquesta novetat. "¿És necessari?", es pregunta un d’ells.

Notícies relacionades

Dijous passat es van fer públiques les cançons que els concursants d’'OT' interpretaran en la pròxima gala. Entre les seleccionades destaquen les que li han tocat a Famous, el bolero 'El Reloj' (en homenatge al recentment mort Lucho GaticaLucho Gatica); la interpretació grupal de 'Spice up your life', per la nova gira de les renascudes Spice GirlsSpice Girlsi, per primera vegada en la ja llarga història del conegut 'talent show', un dels concursants cantarà en català: el jove de Terrassa Miki interpretarà 'Una lluna a l’aigua’, de Txarango.

Al cap de poc de fer-se pública la selecció de cançons, han començat a aparèixer a les xarxes crítiques per l’aparició del català en el concurs, comentaris que també han sigut criticats al seu torn per seguidors del xou que sí que estan a favor d’aquesta interpretació.