nova producció

Nausicaa Bonnín investiga a TV-3 sobre una 'fossa' plena de secrets

La cadena roda a Avinyonet del Penedès una minisèrie per a la pròxima temporada

mdedios45699451 la fossa   s una coproducci  de tv3    punt m dia  bausan fi181104173430

mdedios45699451 la fossa s una coproducci de tv3 punt m dia bausan fi181104173430 / DOMENEC FERNANDEZ

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Diversos membres de la policia científica delsMossos  desempolseguen quatre esquelets que han aparegut en una fossa comuna de la guerra civil al mig d’un bosc d’un poble del Penedès. La sergent Andrea Carmona els observa abans de començar a analitzar les proves, perquè no només hi ha cadàvers del passat, sinó que també s’hi oculta un crim molt recent. Aquesta és una escena del rodatge de La fossa, la minisèrie que grava aquests dies TV-3 a Avinyonet del Penedès i que té previst estrenar la tardor del 2019.    

Protagonitzada per Nausicaa Bonnín (Cites, El cor de la ciutat), la producció se centra en la investigació de l’assassinat d’un jove (Marcos Franz, MerlíMarcos FranzMerlí) que treballava d’amagat en l’exhumació d’una fossa en què creia que podia haver enterrats els seus avantpassats. "El meu personatge és el fil conductor per conèixer tots els habitants del poble i saber, al final, què ha passat amb aquesta mort", avança l’actriu.

Coproducció amb À Punt

"Es tracta d’un thriller psicològic, perquè la fossa és una metàfora dels deutes del passat. De fet, tots els personatges principals d’aquesta minisèrie tenen un conflicte amb el passat i, fins que no accepten el dolor que suposa el pas del temps, no poden refer les seves vides", afegeix Agustí Vila, director del projecte, que constitueix la segona col·laboració de TV-3 amb la tele valenciana À Punt À Punt (després del telefilm La dona del segle, encara pendent d’estrena), i en què també participen la productora catalana Bausan Films i la valenciana Wise Blue Studios

Núria Prims, Sergio Caballero, Blai Llopis i Nausicaa Bonnín, a 'La fossa' / Acn / gemma sánchez

En la investigació de l’assassinat, Carmona compta amb la col·laboració d’un altre mosso que coneix bé els habitants del poble, interpretat per Sergio Caballero. "És un home que arrossega la seva pròpia fossa i al qual farà reaccionar el personatge de Nausicaa", explica l’actor.

Núria Prims, que interpreta la soferta mare del jove assassinat; Blai Llopis, que dona vida a l’habitant més influent del poble, Àlex Batllori, germà del mort, i Pau Durà, Mònica López, Ferran Lahoz i Francesc Garrido són altres integrants del repartiment.

Possible continuació

Notícies relacionades

Tot i que la fossa és l’element que desencadena la trama, la minisèrie no se centra en la guerra civil i està ambientada en l’actualitat. Però el seu productor, Loris Omedes, destaca que s’han assessorat a través del Departament de Memòria Democràtica de la Generalitat i que el fet "que hi hagi fosses comunes és una cosa que no s’ha d’amagar".

La minisèrie, el rodatge de la qual acabarà el 14 de novembre, es compon de quatre episodis de 45 minuts, i en funció de la resposta de l’audiència, es podrien projectar noves investigacions de la sergent Andrea Carmona.

Temes:

Sèries TV-3