ENTREVISTA

Alberto Chicote: "Sempre m'he apreciat molt"

El mediàtic xef ha tornat a La Sexta amb '¿Te lo vas a comer?', programa que denuncia problemes d'alimentació i consum

zentauroepp45566636 barcelona  22 10 2018   entrevista con alberto chicote  el c181026123451

zentauroepp45566636 barcelona 22 10 2018 entrevista con alberto chicote el c181026123451 / JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts
Sílvia Alberich

Amb un aspecte físic visiblement estilitzat després de perdre més de 30 quilosAlberto Chicote del Olmo (Madrid, 1969) ha estat a Barcelona per impartir un 'workshop' saludable. Abillat amb una de les seves habituals i acolorides bates –a conjunt amb uns cordons roses que lluïa a les seves botes, com a mostra de suport a la lluita contra el càncer de mama–, el popular xef madrileny va preparar un verat en escabetx d’aranja i llima amb tabule de quinoa, una recepta amb què pretenia conscienciar sobre la importància de seguir una bona alimentació i uns hàbits de vida saludables. Unes pautes que Chicote ha aplicat a la seva vida i que li han anat de meravella.

-A la vista està que els seus hàbits de vida han canviat bastant.

-¡Molt! M’he anat deixant aconsellar per professionals de la nutrició i cada vegada em cuido més. Al final, el resultat es nota.

-¿Com ho ha aconseguit?-

He eliminats tots els sucres processats de la meva dieta. Faig una excepció quan vaig a un restaurant bo, on em menjo les postres. També faig exercici diàriament, intento treure una hora per anar a caminar o a córrer. Anar al gimnàs ho porto pitjor, per una qüestió de temps.

Alberto Chicote / JOAN CORTADELLAS

-¿Com se sent amb aquest aspecte físic?-

He perdut més de 30 quilos. Vaig arribar a pesar-ne 112 i ara dec estar en uns 78. Mai he buscat baixar de pes, sinó millorar el meu estat de salut. Quant a la meva imatge, quan pesava més de 100 quilos també m’anava bé, tot i que ara el meu estat de salut és millor, per la qual cosa soc feliç. A nivell d’autoestima, em sento igual. Sempre m’he apreciat molt a mi mateix.

-No només estrena silueta, també nou programa, '¿Te lo vas a comer’? (La Sexta)

Que hi hagi llocs, com una residència de gent gran, on no es cuidi l’alimentació. També ho és la dieta d’alguns hospitals públics. Una cosa que em va sorprendre moltíssim és que, segons un estudi de la UE i un altre fet al País Basc, a Espanya, el 50% del peix que ens venen i consumim no es correspon amb l’espècie que realment és. 

-¿Com?-

A mi em va quedar la mateixa cara quan me’n vaig assabentar. La meitat de les ocasions passa, i és una burrada.

"He perdut més de 30 quilos. Mai he buscat baixar de pes, sinó millorar el meu estat de salut"

-Després de sis temporades al capdavant de 'Pesadilla en la cocina',

Quan em van fer la proposta, em va semblar que era com una evolució natural passar d’un lloc on et reclamen per ajudar algú a reflotar el seu negoci a denunciar d’altres on l’alimentació es té una mica deixada de la mà de Déu.

-'Pesadilla...' continua donant guerra. ¿Quin és la clau del seu èxit?-

Intento mantenir la frescor i la traça del principi. Hi ha gent que recrimina que el programa és sempre igual, però també els partits de futbol ho són, tot i que mai passa el mateix. A 'Pesadilla...', canvien els casos i les persones amb qui treballem. No pot ser de cap altra manera, perquè la mecànica és dilucidar quins són els problemes d’un negoci abans d’aplicar canvis”

-A Barcelona ha preparat verat en escabetx. ¿És el seu plat estrella?-

No. Ho és el tataki de tonyina amb ‘ajoblanco’, un plat que elaboro des de fa 20 anys. Quan vaig obrir el meu primer restaurant, el Yakitoro, vaig intentar oblidar-me’n, però el públic me’l demanava i l’he incorporat a la carta.

-Precisament en aquest restaurant treballa Inma, la seva parella. ¿Com porta el fet de compartir amor i feina?-

¡Molt bé! Jo la vaig conèixer a ella treballant i continuem treballant junts.

"Ser actor em sembla una professió dificilísima. Però si tingués una proposta, la consideraria"

-És bastant actiu a les xarxes socials. A Instagram té més de 200.000 seguidors.-

M’hi sento còmode, però hi ha coses que comparteixo i d’altres que no, perquè crec que pertanyen a la gent que m’aguanta tots els dies [riu].  

Notícies relacionades

-Tots els seus projectes estan vinculats a la cuina. ¿S’atreviria amb una altra disciplina, com la interpretació?-

No ho sé. El cine l’he vist sempre des de fora i tinc un respecte reverencial als actors, em sembla una professió dificilíssima. Tot i així, si en tingués una proposta, la consideraria. Sempre em deixo aconsellar per algú que en sap més que jo, crec que és una de les millors coses que puc fer.