POLÈMICA ANIMADA

Crítiques per la desaparició d'Apu a 'Los Simpson'

Els seguidors de la sèrie es mostren indignats per la decisió d'eliminar el personatge per la imatge racista

simpson

simpson

2
Es llegeix en minuts

Com era d’esperar, la polèmica generada pel suposat tracte racista que té el personatge d’Apu  en la sèrie d’animació 'Los Simpson' segueix 'in crescendo'. Així, després que els responsables de la històrica producció animada optessin per suprimir el personatge indisuprimir el personatge indi per tallar en sec les crítiques, han sigut els seguidors del xou els que han posat el crit al cel per aquesta dràstica decisió.       

Arran que sortís a la llum el documental 'The Problem with Apu' (El problema amb Apu), en què el còmic Hari Kondabolu denunciava que 'Los Simpson' estereotipava els immigrants indis, la sèrie va intentar donar un nou enfocament al personatge d’Apu. Al no trobar-hi cap solució, Fox va anunciar el cap de setmana passat que eliminaria de manera indefinida Apu a 'Los Simpson'. I les reaccions entre els seguidors de la família groga no han tardat a arribar.

Alguns fans afirmen que eliminar Apu és perdre una oportunitat de combatre els estereotips del país asiàtic, que la comèdia va ajudar a crear i va reforçar amb aquest personatge. D’altres insisteixen que no veuen cap problema i remarquen que 'Los Simpson' tenen molts altres estereotips problemàtics que a ningú li sembla importar.

Notícies relacionades

"Eliminant el personatge es perd completament l’oportunitat de representar el sud asiàtic per combatre els estereotips fomentats", assenyalava a Twitter un seguidor de la sèrie. Un altre dels fans va tuitejar que "hi ha moltes maneres de fer que Apu funcioni sense desfer-se’n", i va rematar amb contundència la seva reflexió: "Això fa pudor". "Tots i cadascun dels personatges són polèmics. Podrien eliminar també la sèrie, en aquest cas", sentenciava algú altre.

El productor Adi Shankar va anunciar a la revista 'The Wire' el 26 d’octubre, que havien eliminat Apu de la 'sitcom' per "evitar la controvèrsia". La polèmica, que neix del fet que el personatge indi és un peó perquè la resta de personatges blancs es riguin d’ell, és una cosa que els responsables de la sèrie ja han intentat abordar, sense èxit. Així, i segons el seu peculiar plantejament, desapareix Apu, i adeu al problema.