TECNOLOGIA

L'assistent virtual d'Amazon, a TV-3 i Catalunya Ràdio

Alexa incorpora continguts en català dels mitjans audiovisuals autonòmics

alexa

alexa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els usuaris del nou assistent virtual d’AmazonAlexa, podran accedir a contingut en català gràcies a la incorporació del 'Telenotícies vespre', 'El Temps', 'La portada', de Mònica Terribas a Catalunya Ràdio i els últims titulars de Catalunya Informació. Així, TV-3 i Catalunya Ràdio es converteixen en els primers mitjans que integren continguts en català en el nou servei de veu de la coneguda companyia de comerç electrònic.

Alexa és un ‘smart speaker’, o altaveu intel·ligent; és a dir, un dispositiu de comando de veu amb un assistent virtual integrat. Els seus usuaris poden rebre les últimes notícies sense necessitat d’escriure o tocar cap pantalla, ja que s’activa amb la veu. En alguns casos sí que compta amb pantalla per poder mostrar vídeos. Els assistents virtuals tenen la capacitat d’interactuar amb la veu, reproduir música o 'podcasts’ o recordar esdeveniments de l’agenda.

Al portal web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en l’apartat denominat “Com veure’ns i escortar-nos”,s’explica com accedir als continguts de TV-3 i Catalunya Ràdio del nou Amazon Alexa.

Notícies relacionades

La incorporació d’aquests espais en el nou servei de veu respon a la voluntat de la CCMA d’innovar i ampliar l’accés als continguts. El seu director de Mitjans DigitalsSaül Gordillo, ha assenyalat que l’objectiu és “normalitzar la presència del català” amb aquesta nova eina, “que cada vegada tindrà més creixement”.

Segons Gordillo, els mitjans han de ser el motor de la innovació i una referència. “La idea és que cada vegada més gent ens consumeixi i ens consulti a les nostres webs i les nostres aplicacions. Com a mitjans públics, tenim l’obligació que la presència del català estigui representada i hi hagi continguts a totes les plataformes externes que vagin apareixent”, ha assegurat.