CONFESSIÓ A LA XARXA

L'actriu Selma Blair pateix esclerosi múltiple

La coprotagonista d''Una rubia muy legal' i la saga 'Hellboy' revela al seu compte d'Instagram que li van diagnosticar la malaltia l'agost passat

zentauroepp45547016 file   in this april 9  2018 file photo  selma blair arrives181021180152

zentauroepp45547016 file in this april 9 2018 file photo selma blair arrives181021180152 / Chris Pizzello

1
Es llegeix en minuts

L’actriu nord-americanaSelma Blair, de 46 anys, ha revelat aquest dissabte, 20 d’octubre, a través de les xarxes socials, que pateixesclerosi múltiple, una malaltia del sistema nerviós que afecta el cervell i la medul·la espinal.

La coprotagonista de pel·lícules com ‘Una rubia muy legal’, ‘Crueles intenciones’, la saga ‘Hellboy’ i, més recentment, ‘Mamá y papá’, ha explicat en el seu compted’Instagram que la seva malaltia li va ser diagnosticada el mes d’agost passat, però que n’ha estat patint els símptomes “durant anys”.

“Estic impossibilitada, caic, em cauen els objectes de les mans, perdo la memòria...”, escriu l’actriu en el seu compte, en el qual també expressa la seva gratitud a la dissenyadora de vestuariAlissa Swanson, qui és la que l’ajuda a vestir-se als rodatges.

“Espero poder donar esperança als altres”, assenyala l’artista, que, malgrat la seva malaltia i reconèixer que experimenta una gran fatiga física, actualment està en ple rodatge de la nova sèrie de ciència-ficció deNetflix ‘Another Life’.

Notícies relacionades

“Vull jugar amb el meu fill una altra vegada, vull caminar pel carrer i muntar a cavall. Tinc esclerosi múltiple i estic bé, però si em veus pel carrer i em cauen les coses, em potsajudar a recollir-les”, agrega a Instagram Blair, que té un fill de set anys amb la seva actual parella, el dissenyador de modaJason Bleick.

L’esclerosi múltiple, que afecta més dedos milions de persones a tot el món, majoritàriament dones, provoca una alteració del sistema immunològic, que ataca lamielina, la beina protectora de les fibres nervioses, i causa símptomes com ara debilitat muscular, trastorns de l’equilibri, de la visió, del llenguatge i, també, paràlisi. A mitjà i llarg termini provoca unadiscapacitat irreversible.