CANVI DE SINTONIA

La COPE fitxa l'expresident de RTVE

José Antonio Sánchez serà conseller de la cadena de ràdio de la Conferència Episcopal

zentauroepp43534297 madrid  29 05 18  jose antonio sanchez dominguez  preside te181017101700

zentauroepp43534297 madrid 29 05 18 jose antonio sanchez dominguez preside te181017101700 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

Tot just quatre mesos després de veure’s obligat a deixar la presidència de RTVE, José Antonio Sánchez ja té nova destinació en el món de la comunicació: ha passat de dirigir la televisió estatal a ser conseller de la COPE, la cadena d’emissores de ràdio propietat de la Conferència Episcopal.

La nova tasca professional de Sánchez apareix recollida alPortal de Transparència del Govern. En aquesta web s’assenyala que José Antonio Sánchez, que va ser cessat com a president i conseller de RTVE el 23 de juny passat, va demanar al Govern que comprovés si la seva incorporació laboral a la COPE complia el règimd’incompatibilitats  d’alts càrrecs.

En principi, i com a alt càrrec del Govern, Sánchez  havia de complir la llei: durant els dos anys sengüents després de finalitzar el seu mandat a RTVE no es pot treballar en una empresa privada. Sánchez va al·legar que no hi havia incompatibilitats entre el seu càrrec directiu en la corporació i la COPE. La seva al·legació va ser acceptada i així, el 4 de setembre passat, la seva incorporació a l’empresa privada va ser aprovada.

Periodista de professió, José Antonio Sánchez (Huelva, 1953) va ser director general de RTVE del 2002 al 2004 i president de la corporació del 2014 al 2018, sempre sota governs del Partit Popular. De fet, ell mateix va reconèixer en una compareixença en el Congrés, el juny del 2015, la seva afinitat amb el partit del Govern, i va assegurar sense embuts: "Voto el PP i continuaré votant el PP". Durant aquesta mateixa compareixença, davant de la comissió mixta de control parlamentari de la corporació, Sánchez va ser molt criticat per l’oposició per la falta de pluralisme i "manipulació informativa" de TVE.

Notícies relacionades

Les crítiques de manipulació informativa que han marcat la seva etapa al capdavant de RTVE no s’han limitat als grups polítics de l’oposició, sinó que han sigut una constant entre la majoria dels treballadors i periodistes de la corporació estatal; una realitat que Sánchez sempre ha obviat.

Així, el mes de maig passat, just un mes abans del seu cessament, i quan ja feia cinc divendres consecutius que els periodistes de TVE apareixien de negre rigorós davant de les càmeres per protestar per la difícil situació de RTVE (la manipulació informativa i el bloqueig del PP que impedia la renovació de la cúpula de la corporació), Sánchez considerava que no n’hi havia per a tant. Va arribar a afirmar durant la seva compareixença davant la comissió mixta de control a RTVE que era  només "una minoria minoritària" dels professionalsuna minoria minoritària" els que anaven de negre.

Temes:

TVE