MALA IDEA PER A HALLOWEEN

Retiren la disfressa sexi d''El conte de la serventa'

L'allau de crítiques obliga la botiga de llenceria per a dones a retirar l'uniforme de la seva web i demanar disculpes

cuentocriada

cuentocriada

1
Es llegeix en minuts

El que va començar com una idea per disfressar-se perHalloween, aprofitant l’èxit d’una sèrie de moda com és 'El conte de la serventa', ha acabat amb una sonada polèmica a les xarxes, que ha portat l’empresa que va tenir la poc afortunada iniciativa de comercialitzar el controvertit uniforme sexi de retirar-lo del seu catàleg.

Les crítiques es van desencadenar quan una botiga 'online' especialitzada en llenceria sexi per a dones (Yandy) va treure una versió molt sensual i amb una evident càrrega eròtica de l’uniforme que estan obligades a portar al 'El conte de la serventa' unes dones que són esclaves sexuals sense cap tipus de dret i que són sistemàticament violades per donar fills a la classe dominant.

Notícies relacionades

La frívola imatge que ofereix Yandy sobre la trama d’una pertorbadora sèrie que denuncia una societat no tan distòpica va provocar una allau de crítiques que van obligar la direcció de l’empresa a retirar la disfressa de la seva web i publicar un comunicat de disculpa: “En les últimes hores, és obvi que la nostra 'disfressa Yandy de criada valenta' s’ha vist com un símbol de l’opressió de les dones, en comptes d’una expressió de l’apoderament de les dones [...]. Això és desafortunat, i no era la nostra intenció en cap sentit. La nostra inspiració va sorgir després de ser testimonis del seu ús en els últims mesos com a poderosa imatge de protesta. En vista de la reacció, recolzada enhistòries personals rebudes, hem retirat la disfressa de la nostra web”. 

Protagonitzada per Elizabeth Moss, 'El conte de la serventa' està basada en la novel·la homònima deMargaret AtwoodEstrenada el 2017, aquesta producció de la plataforma nord-americana Hulu –a Espanya la va emetre A-3 i HBO– ha sigut guardonada amb vuit premis Emmy i dos Globus d’Or.