COMISSIÓ DE CONTROL

TV-3 es planteja no cobrir actes si ho hi ha seguretat per als seus periodistes

La direcció de la tele demana "rigor en la crítica i cap als professionals", però Ciutadans manté que "manipula la realitat social" i el PSC en qüestiona la pluralitat

zentauroepp45131097 pla mig del director de catalunya r dio  sa l gordillo  el d180921174742

zentauroepp45131097 pla mig del director de catalunya r dio sa l gordillo el d180921174742 / Marta Sierra

2
Es llegeix en minuts

Les dures crítiques que va llançar el líder de Ciutadans, Albert Rivera, a 'Els matins' de TV-3 contra la cadena autonòmicaCiutadans, Albert Rivera,'Els matins' de TV-3, que va qualificar d’"aparell de propaganda independentista", han arribat al Parlament. Per a la vicepresidenta i presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, van ser acusacions greus i ha explicat que, amb el comitè d’empresa, ha demanat a aquest partit que no atiïl’odi  contra els treballadors. A més, s’estan plantejant no cobrir actes si no hi ha seguretat per als periodistes.

Durant la comissió de control de la Corporació Catalana Mitjans Audiovisuals (CCMA), celebrada aquest divendres, Llorach ha exigit "més responsabilitat, rigor en la crítica i respecte cap als professionals”, ja que altrament es poden produir situacions indesitjables, com les agressions que va patir una càmera de Telemadrid per persones que creien que era de TV-3, durant una concentració convocada per Cs.

El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, també ha demanat als partits tranquil·litat i evitar desqualificacions directes a professionals de mitjans, perquè pot desencadenar "una agressió fomentada per algunes declaracions", a la qual cosa Llorach ha afegit que el mateix Sanchis es va reunir amb la líder d’un partit per dir que renunciaran a cobrir actes si als professionals que exerceixen el seu treball no "se’ls dona seguretat". 

Des que es va produir l’agressió al professional de Telemadrid, TV-3 avalua els riscos de cada concentració amb elsMossos d’Esquadra, i es planteja un altre tipus de cobertures (per exemple des de llocs més apartats), a més de gestionar internament l’"angoixa i estrès" de treballadors.

Però Ignacio Martín Blanco(Cs) ha mantingut en la comissió que TV-3 i Catalunya Ràdio intenten "manipular la realitat social" per generar confrontació, al no representar totes les opcions polítiques en les tertúlies. D’altra banda, David Pérez (PSC) ha qüestionat la pluralitat en els debats d’aquests mitjans ja que, assegura,  tenien més representació entitats independentistes.

També Sonia Sierra (Cs) ha criticat la cobertura que es va donar a TV-3 al’agressió a una dona després de treure llaços grocs, acusant la televisió de "mentir", a la qual cosa Sanchis ha respost que van contrastar tota la informació. La popular Andrea Levy ha denunciat que es retolés una informació sobre Andalusia com "Espanya profunda", sobre la qual cosa Llorach ha admès que va ser un error i es va retirar el rètol perquè no el van considerar adequat.

INFORME DEL CAC

La presidenta de la CCMA s’ha defensat de les crítiques sobre la representativitat de les ideologies polítiques i socials a TV-3 i Catalunya Ràdio recordant l’alt grau de pluralitat que constata l’últim informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), així com en altres ens i publicacions.

Notícies relacionades

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha afirmat que hi ha pluralitat i ha posat com a exemple que en una tertúlia durant la Diada hi havia "veus clarament discordants" amb la manifestació de Barcelona, així com que tenen com col·laboradors setmanals a exdiputats de Cs i integrants de SCC.

Diversos diputats han acusat d’insultsl’actor  Toni Albà en el seu TwitterToni Albà en el seu Twitteri Llorach ha respost que no està d’acord amb les expressions i que considera de mal gust els insults, però "les obligacions del llibre d’estil són per als treballadors del grup", no els col·laboradors, i Albà està contractat per una tercera empresa, El Terrat.