Assetjament sexual

La cadena CBS acomiada el director executiu en vista de múltiples acusacions d'assetjament

La revista 'The New Yorker' va revelar noves denúncies contra Leslie Moonves

FILE - In this Sept  19  2017  file photo  Les Moonves  chairman and CEO of CBS Corporation  poses at the premiere of the new television series  Star Trek  Discovery  in Los Angeles  Six women are making new sexual misconduct allegations against CBS chief Leslie Moonves  whose reign as one of the most powerful executives in Hollywood appears nearing an end   Photo by Chris Pizzello Invision AP  File

FILE - In this Sept 19 2017 file photo Les Moonves chairman and CEO of CBS Corporation poses at the premiere of the new television series Star Trek Discovery in Los Angeles Six women are making new sexual misconduct allegations against CBS chief Leslie Moonves whose reign as one of the most powerful executives in Hollywood appears nearing an end Photo by Chris Pizzello Invision AP File / Chris Pizzello (Chris Pizzello/Invision/AP)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

En vista d’un nou escàndol d’abusosenmig de l’espectacle i la televisió dels Estats Units, la cadena nord-americana CBS i el seu director executiu, Leslie Moonves, van assolir un acord perquè aquest últim abandoni la companyia després d’haver sigut acusat d’assetjament sexual per una dotzena de dones que en els últims mesos van donar a conèixer les seves històries a la revista ‘The New Yorker’.

La mateixa empresa va emetre un comunicat anunciant l’acord amb el directiu i el nom del que serà el seu successor en el càrrec, Joseph Ianniello, hores després que la publicació novaiorquesa pengés a la seva pàgina web un nou article en el qual sis dones acusaven Moonves d’haver-se propassat amb elles.

En un article firmat per Ronan Farrow, que també va fer un reportatge sobre els abusos sexuals del productor de Hollywood Harvey Weinsteinara ha tret a la llum pública una sèrie de denúncies en què assegura que Moonves, al capdavant de CBS des del 2016, va abusar de diverses dones durant el seu mandat en aquesta cadena de televisió nord-americana.

Les denúncies contra Moonves

Al juliol, sis dones, entre elles almenys una actriu i una guionista, que van tenir vincles professionals amb el director executiu de CBS, van al·legar que les va assetjar sexualment fa més de dues dècades. Quatre d’elles van assegurar que durant reunions de treball hi va haver petons i carícies no desitjades per part de Moonves, en el que al·leguen que semblava ser una pràctica habitual, segons l’article de Farrow.

Dos van afirmar que Moonves, de 68 anys, presumptament les va intimidar físicament o va amenaçar de destruir les seves carreres i van assegurar, a més, que ell es va tornar distant o hostil després que elles rebutgessin les seves pretensions.

A més, Farrow assenyala a l’article que han sorgit noves denúncies de sis dones més que l’acusen d’haver-les assetjat o assaltat sexualment entre 1980 i principis de l’any 2000. Moonves, que es va convertir en una de les veus a favor del moviment #MeToo (‘Jo també’), sorgit arran de les denúncies contra Weinstein, va assegurar a la revista haver mantingut relacions consensuades amb tres d’elles.

D’acord amb l’article, les queixes inclouen haver-les obligat a practicar-li sexe oral, haver-se exhibit sense el seu consentiment i haver utilitzat la violència física i la intimidació contra elles. Fins i tot, algunes han al·legat que va prendre represàlies per haver-li rebutjat i asseguren que això va afectar les seves carreres.

Una de les dones a qui Farrow identifica com a Phyllis Golden-Gottlieb, una veterana executiva de la televisió i que va treballar amb l’executiu a finals de la dècada dels 80, va dir que l’any passat va presentar una querella criminal al Departament de Policia de Los Angeles contra Moonves, acusant-lo d’haver-la subjectat i haver-la obligat a practicar-li sexe oral.

També va al·legar que Moonves la va tirar violentament contra una paret i, tot i que la policia va trobar que la seva queixa era "creïble", la fiscalia no la va processar perquè el temps per fer-ho havia caducat, assenyala l’article de ‘The New Yorker’.

Una altra dona, l’escriptora Jessica Pallingston, que va ser assistent de Moonves en els 90, va assegurar que aquest la va obligar també a practicar-li sexe oral i que després de rebutjar-lo altres intents es va fer hostil.

El retir milionari de Moonves

Notícies relacionades

Tot i que no es va parlar de xifres després de la seva sortida, algunes versions indiquen que Moonves podria emportar-se almenys 100 milions de dòlars al deixar l’empresa, per la qual cosa algunes de les dones que l’acusen van expressar la seva indignació i Pallingston ho considera "totalment repugnant".

"Ell ha d’agafar aquests diners i donar-los a una organització que ajudi els supervivents d’abús sexual", va afirmar. Moonves va acceptar haver tingut trobades amb tres de les dones que l’acusen, però assegura que van ser consensuades, tot i que no les va identificar, segons una declaració a ‘The New Yorker’, però això no li va servir de res per mantenir-se en el lloc de director d’aquesta cadena de televisió.