UN PAÍS QUE ENVELLEIX

Jordi Évole reflexiona sobre la vellesa a 'Hasta los 100 y más allá'

El documental de Producciones del Barrio explicarà, a través de la història d'una centenària, la realitat dels ancians al nostre país

zentauroepp44967008 foto del programa especial de jordi evole en antena 3   hast180909185633

zentauroepp44967008 foto del programa especial de jordi evole en antena 3 hast180909185633

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Antena 3 emet aquest dilluns a la nit (22.45) el programa especial Hasta los 100 y más allá, un documental de Producciones del Barrio, productora de Jordi Évole, que reflexiona sobre els reptes que planteja la vellesa i que comptarà amb la col·laboració del periodista.

El punt de partida és la realitat del nostre país: Espanya és un dels països més envellits del món, en el qual els avenços mèdics han allargat l’esperança de vida més enllà dels 85 anys i cada vegada neixen menys nens, amb la qual cosa el 2050 hi haurà gairebé tants jubilats com treballadors. Llavors, ¿qui pagarà les pensiones? ¿Qué passarà amb el sistema sanitari? Viurem més, però ¿en quines condicions?

El somni de Julia Buisán

Évole presentaràJulia Buisán, una de les 17.000 persones a Espanya que tenen més de 100 anys. Ella és la protagonista del documental i la seva història servirà per parlar dels problemes a què s’enfronta un país que envelleix.

Buisán va néixer a Escartín, un llogarret avui abandonat del pirineu d’Osca. El seu somni és poder tornar a trepitjar el poble on va néixer una última vegada. Les cinc generacions delsBuisán s’uniran per fer realitat el somni de l’anciana. A més, intentaran aconseguir que Miguel Ángel Revilla, de qui Julia és fan declarada, la saludi per sorpresa.

L’espai també mostrarà la història de dos dels seus fills, que, malgrat estar jubilats, continuen treballant per completar la seva pensió. I el de les seves netes, que amb gairebé 40 anys no poden ser mares perquè no tenen una feina fixa. I també com li va costar a Julia entendre que després de patir un ictus no podia continuar vivint sola.

Carlos Alsina i els experts

Notícies relacionades

Al documental apareix també el periodista d’Onda Cero, Carlos Alsina, que parlant amb experts des del seu estudi repassa els desafiaments a què ens enfrontem al parlar de la vellesa: les pensions, la baixa natalitat espanyola, el cost del sistema sanitari i la dependència.

Així mateix, el documental mostra que l’envelliment no té per què ser un problema, sinó una oportunitat, com el fenomen anomenat silver economy: tota una sèrie de serveis i productes pensats per a persones que ja tenen certa edat, acompanyats d’una creixent presència de protagonistes grans en pel·lícules, sèries i publicitat. Els avis seran el motor del consum mundial en el futur.

Temes:

Jordi Évole