ESTRENA DIUMENGE, 15

La Sexta es posa en la pell dels professionals de les ambulàncies

El 'docureality' produït per Atresmedia Televisión i Secuoya permetrà als teleespectadors conèixer l'interior dels vehicles sanitaris i com treballen els equips mèdics

2018-07-13-ambulancias-en-el-corazn-de-la-ciudad-el-nuevo-programa-de-la-sexta-que-se-estrena-el-domingo-15-de-julio-la-sexta-editado

2018-07-13-ambulancias-en-el-corazn-de-la-ciudad-el-nuevo-programa-de-la-sexta-que-se-estrena-el-domingo-15-de-julio-la-sexta-editado

2
Es llegeix en minuts
Álex Sotillos

La Sexta  pujarà a bord d’'Ambulancias, en el corazón de la ciudad’ per tot Espanya per posar-se en la pell dels professionals d’aquests vehicles sanitaris, que s’enfronten, diàriament i en cada moment, a tota mena d’emergències. Un infart, el coma etílic d’una adolescent i una agressió amb arma blanca en ple carrer són alguns dels casos que recull el ‘docureality’ que s’estrenarà diumenge 15 de juliol, a les 21.30 hores. "La gent només coneix els primers moments del treball dels professionals de les ambulàncies. Nosaltres narrarem el 100% de les històries", explica Alfredo Pérez de Albéniz, el productor executiu de l’espai. 

Produït per Atresmedia Televisión i Secuoya, el programa de La Sexta mostrarà com és l’interior de les ambulàncies i de quina manera treballen els equips mèdics. "Com que a la productora Secuoya ja hem realitzat un programa similar ('Policías en acción'), hem après a estar un pas enrere i a ser respectuosos amb la feina dels qui es juguen la vida per salvar les dels altres", argumenta Pérez de Albéniz.

La companyonia i l’esforç  col·lectiu són clau per fer front a les situacions d’emergència a les quals s’enfronten els professionals dels vehicles sanitaris i en les quals estan involucrades moltes persones, fonamentalment els treballadors, els pacients i els seus familiars. "Els especialistes treballen per vocació i saben afrontar els reptes mèdics i psicològics a parts iguals i de manera ràpida i eficaç. Estimen la seva feina i el seu compromís és més gran que el dels treballadors d’altres branques", comenta el productor executiu del 'docureality' de la cadena d’Atresmedia.

A cor obert

Gràcies a les imatges gravades pels mateixos professionals i per les càmeres instal·lades als vehicles, 'Ambulancias, en el corazón de la ciudad’ també mostrarà el costat més humà dels especialistes sanitaris, que ensenyaran les seves emocions a cor obert i que, esgotats pel cansament, però amb esperit positiu, afrontaran dures situacions amb humor valentia. La calma tensa de la quotidianitat dels professionals contrastarà amb la fragilitat de les famílies que passen per moments delicats.

Notícies relacionades

La funció principal dels serveis de les ambulàncies és donar l’assistència prehospitalària que necessiten els pacients per mantenir el seu estat de salut en condicions fins als centres sanitaris. El 'docureality' vol mostrar com funciona un servei quotidià i fonamental en la nostra societat, que és molt poc conegut per la majoria dels ciutadans.

En els capítols setmanals del programa documental de La Sexta, que duraran 50 minuts i que narraran set històries cada una, les ambulàncies viatjaran al cor de les ciutats, de la mà del SEM, a Catalunya; el Samur, a Madrid; el 061, a Andalusia; el SESPA, a Astúries; el DYA, a Navarra, i el Summa 112 i el SERGAS, a Galícia, entre d’altres.