CONTRA EL CONTROL POLÍTIC

RTVE viu el seu últim 'divendres negre', de moment

Els treballadors deixaran d'aparèixer 'de dol' davant de les càmeres la setmana que ve pel desbloqueig en la renovació de la corporació

zentauroepp43102216 combo  presentadoras tve180427182815

zentauroepp43102216 combo presentadoras tve180427182815

2
Es llegeix en minuts

Elsconsells d’Informatius de RTVE han anunciat aquest dijous, 12 de juliol, que suspenen "temporalment" la mesura de protesta de vestir de negre els divendres després deldesbloqueig  per consens de la renovació de la corporaciódesbloqueig  i la posada en marxa del concurs per a la renovació dels membres del consell d’administració. No obstant, han remarcat que es durà a terme una jornada més aquest divendres, 13, "per deixar clar" que continuaran "atents al desenvolupament del procés".

Els professionals de RTVE han votat en consulta sobre aquesta qüestió i majoritàriament s’han mostrat favorables a secundar una jornada més de protesta per advertir que continuaran atents al desenvolupament del procés.

Segons les dades facilitades pel consell d’Informatius, 502 professionals de tot Espanya s’hi han mostrat favorables, dels quals 288 s’han manifestat a favor de la suspensió temporal a partir d’aquest mateix divendres, mentre que 197 han votat a favor de continuar de negre.

"El resultat ens obliga a tenir en compte tots els companys que diuen que encara hi ha motius per continuar de negre tenint en compte aquests canvis que s’anuncien en l’estructura de RTVE i que la materialització del concurs públic encara no s’ha concretat. Es per això que respectem, per descomptat, la decisió lliure i individual de cada un de continuar de negre i abandonar aquest color quan ho consideri oportú", ha aclarit no obstant el consell d’Informatius.

En aquest sentit, ha incidit que es tracta d’una "suspensió" de la mesura de protesta i ha advertit que si es detecta "que es donen ingerències polítiques, tant en el concurs com en la direcció transitòria," tornaran a reprendre els 'divendres negres’."Continuem determinats a aconseguir una radiotelevisió pública de la qual tots ens sentim orgullosos. Sense marxa enrere", han alertat.

Des del consell d’Informatius s’ha indicat que els professionals de RTVE no volen interferir en el concurs, però sí que mantindran la seva "actitud vigilant" i denunciaran "si és precís" davant del seu desenvolupament amb l’objectiu que es dugui a terme de manera "ràpida i neta".

Notícies relacionades

"Esperem que aquesta unanimitat garanteixi que cap partit tingui la temptació de modificar en el futur el procediment pel qual s’elegeix una presidència professional i independent", han al·legat.

El moviment dels 'divendres negre', ha destacat, ha sigut secundat per la "immensa majoria" dels professionals de la corporació, per la qual cosa ha sigut qualificat d’"èxit" pel comitè d’Informatius en la mesura que "ha aconseguit aglutinar una demanda col·lectiva a favor d’una radiotelevisió pública, plural i sense lligams, al servei dels ciutadans".

Temes:

TVE