LLEGENDA DE TVE

Mor Paco Costas, pioner divulgador de la seguretat viària a Espanya

Va presentar als anys 70 el mític programa 'La segunda oportunidad'

zentauroepp44274665 paco costas foto rtve180712083935

zentauroepp44274665 paco costas foto rtve180712083935

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El periodista Paco Costas, especialitzat en temes de motor i seguretat viària i figura televisiva en la dècada dels 70, va morir aquest dimecres als 86 anys "en companyia de la seva família i éssers més estimats", segons ha informat el seu amic Daniel Galdeano a través de la web PacoCostas.com.

Costas, natural del municipi de Bueu, a Pontevedra, es va fer especialment famós a través de la seva participació en el programa de TVE 'La segunda oportunidad’, del qual va ser guionista i presentador entre el 1978 i el 1979 i en què, de forma didàctica i amb exemples gràfics, aconsellava els telespectadors sobre les pràctiques correctes al volant.

george lamberis youtubecom gbp7gspn-ly / periodico

Anteriorment el periodista havia treballat en els espais de la mateixa cadena‘Todo es posible en domingo’ (1974) i ‘Cuatro tiempos’ (1974-1975), on es va encarregar de la direcció i presentació dels continguts, centrats exclusivament en la seguretat viària.

En la dècada dels 80, i també a Televisió Espanyola, va fer el programa ‘Grand Prix: Así es la Fórmula 1’, i el 1987 va conduir l’espai ‘Así fue, así lo cuentan’, en què personatges famosos narraven les seves experiències de conducció, amb accidents, de vegades, per posar l’accent en com es podrien haver evitat.

Durant els últims anys va col·laborar amb la TPA com a comentarista de les carreres de fórmula 1.

En premsa

Notícies relacionades

Costas també va publicar articles en premsa escrita en diaris com ‘El País’, ‘Pueblo’, ‘Diario 16’ o ‘Ya’ i en revistes especialitzades com ‘Motor 16’, ‘Auto-Diésel’ o ‘Car&Driver’, i a més va ser presentador i director de diversos programes radiofònics a Antena 3 Radio o a Ràdio Nacional d’Espanya.

En l’última etapa de la seva vida, Paco Costas va impartir conferències sobre seguretat viària, va dirigir una escola pròpia sobre aquesta especialitat i la conducció i fins i tot va confessar la seva passió per les motocicletes i el seu passat "moter" al seu últim article, que va publicar a la web Espíritu RACER i que va titular ‘El plaer de conduir una moto’.