FESTA DE LA FICCIÓ

La ficció d'Islàndia protagonitzarà el Serielizados Fest

Vince Gilligan, autor de 'Breaking Bad' serà l'estrella d'un certamen al qual també assistiran Jón Gnarr, Erika Lust, Keren Margalit i Nacho Carretero

serielizados

serielizados

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Erika Lust (‘X-Confessions’), Keren Margalit (‘BeTipul’) i Nacho Carretero (‘Fariña’) són tres dels autors de ficció televisiva que se sumaran a Vince Gilligan, creador de ‘Breaking Bad’ i ‘Better call saul’, en la cinquena edició del Festival Internacional de Sèries de Barcelona, certamen organitzat per Serielizados Festque tindrà lloc del 27 al 30 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), a més d’altres espais com la Filmoteca de Catalunya i l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Els responsables de ‘Serielizados’, revista ‘online’ dedicada a la ficció televisiva, tindrà en aquesta ocasióIslàndia com a país convidat, amb la presència de Jón Gnarr, humorista, creador de sèries i exalcalde de Reykjavík, que parlarà sobre com va arribar a ser alcalde, i del guionista i productor Sigurjón Kjartansson, que exposarà com a cas d’estudi la seva sèrie ‘Trapped’.

Com a novetats, el certamen inaugurarà la secció Panorama, centrada en l’estrena de sèries internacionals inèdites a Espanya, així com la secció Emergent, que inclourà una sessió de sèries acabades de descobrir on s’emetran els respectius episodis pilot (primer capítol) per donar a conèixer nous talents.

Aquest certamen, autèntic ‘parc d’atraccions’ per als amants de la ficció televisiva que codirigeixen Betu Martínez i Víctor Sala, també comptarà amb documentals inèdits, projeccions de capítols de sèries d’actualitat, conferències de professionals del sector audiovisual i espectacles d’humor i de música.

Homenatge a ‘Breaking Bad’

Com ja va anunciar EL PERIÓDICO el mes de juny passat, el Serielizados Fest retrà homenatge a l’aclamada sèrie ‘Breaking Bad’, coincidint amb el desè aniversari de l’estrena de la ficció nord-americana. El seu creador, Vince Gilligan, serà el convidat d’honor, després que autors com Dan Harmon (‘Rick y Morty’) i David Simon (‘The wire’) fossin els caps de cartell de les edicions anterior. 

La primera creadora de RTVE

Notícies relacionades

Com a tribut i reconeixement a les dones creadores de la indústria, el festival també dedicarà una sessió a recordar i reivindicar l’escriptora, assagista i dramaturga Maria Aurèlia Capmany (1918-1991), la primera creadora de sèries a RTVE.

La cinquena edició del Serielizados Fest coincideix amb la celebració del centenari del seu naixement, motiu pel qual es projectarà un episodi de ‘Les nits de la tieta Rosa’ i posteriorment hi haurà una taula rodona moderada per Mònica Terribas.

Temes:

Sèries